• Anonym (huh)

    Vilja ta över mammans plats?

    Anonym (Louise) skrev 2016-02-29 12:15:37 följande:
    Jag tror de flesta av oss på någon punkt kan uppvisa och dela ett eller flera drag med psykopater, säkert även jag. Jag har till exempel lätt för att dupera människor och jag är mycket trevlig och omtyckt, det är två drag som psykopater brukar förses med. Men hur förklarar du all empati jag känner med och för ungarna? För min sambo? För andra människor som står mig nära? Jag känner empati för ungarnas mamma också, och tycker att jag till viss del hjälper även henne. Jag vet inte hur medveten hon är om mina manipulationer men hon har trots dom, eller tack vare, vem vet, ofta förklarat hur tacksam hon är mot mig. Nu ska hon få nytt barn med ny man, så särskilt olycklig verkar hon inte vara. Hon kanske i själva verket är en gökmamma som bara råkade få extra skjuts på vägen av mig. Allt fungerar i alla fall mycket bättre nu när ungarna bara hälsar på hos henne och då är jag oftast med. 
    Men varför i hela fridens namn är Du med när de träffar sin mamma. Låter ju hur konstigt som helst. Vill mamman det?
  • Anonym (huh)
    Anonym (Louise) skrev 2016-03-01 15:44:35 följande:
    Ja, det kan man säga att det var.
    Men hur kunde mamman gå med på att ni flyttade väldigt långt bort med barnen? Vill hon inte ha sina barn? I så fall är det ju en annan sak.
  • Anonym (huh)
    Brumma skrev 2016-03-02 06:42:11 följande:
    Ibland spelar det ingen roll vad man går med på.

    Barnet måste bo någonstans och det är inte givet att det blir hos den som bor kvar.

    Om föräldern inte vill ha sitt barn är det en sak men annars tycker jag det är riktugt vidrigt gjort mot barnen, som man påstår sig älska, att frånta dem en förälder.
    Men om man har gemensam vårdnad så får väl inte en förälder flytta iväg och ta med sig barnen utan den andras godkännande?
    Men kanske pappan har ensam v
    årdnad.

    Hur som helst h
    åller jag med om att det är vidrigt gjort att frånta barnen en förälder.
  • Anonym (huh)
    Brumma skrev 2017-03-06 20:27:41 följande:
    Jag vet mammor som stormat in i huset där pappan och den nya bor när mamman fått höra att den nya läser godnattsaga för barnet, och ryckt boken ur den nyas händer- framför barnet. Som skriver skit om pappan, bonusmamman och övriga barn på nätet, som pratar illa om barnets övringa familj (pappa, bonusmamma och övriga barn) inför barnet, som ställt sig och skrikigt på bonusmamman för att denna - på barnets begäran - följt med på luciatåget i skolan osv osv.

    Och just finns det många tillfällen man kan träffas. Om man har en bra relation med barnet och barnet vill ha en med på luciauppvisningar, skolavslutningar osv så följer man med. För barnets känslor är viktigare än mammans i de lägen. Vid hämtningar och lämningar ses man också i vissa fall. Och som sagt behöver man inte ses för att ngn skall behandlas en illa. Värst är när föräldern förvägrar sitt barn att skapa en egen nära relation med bonusföräldern... Så illa..

    Vad menade du med att bete sig illa? Eller med att man inte sett hur pappan betett sig mot mamman?
    Du vill få det till att bonusmammor på nåt sätt är ett "godare" eller "ädlare" släkte än biomammor. Ja det finns biomammor som är bittra och avundsjuka och låter det gå ut över barnen. Likaväl som det finns "bonus"-mammor som vill manövrera ut biomamman eller som helt enkelt inte är snälla mot barnen. (det har jag läst många styvbarn som berättat om här på familjeliv). I båda fallen finns bakomliggande "fula" känslor. Det finns avundsjuka och egoistiska typer i båda lägren. Du kanske har träffat på fler biomammor som beter sig illa, men det betyder inte att det är nån rättvisande bild av hur det egentligen är.
  • Anonym (huh)
    Brumma skrev 2017-03-06 21:26:16 följande:
    Jag har aldrig skrivit att bonusmammor är "bättre" än "biomammor". Inte heller försöker jag få dem att framstå som bättre. Det är du som tolkat ngt jag inte skrivit..

    Tvärtom har jag skrivit att det finns skitstövlar inom alla grupper.

    Just detta inlägg var dock ett svar på fr0gan hur en mamma kan bete sig illa mot en bonusmamma. Och det svarade jag på utefter min erfarenhet.
    Bra!
    Har fått den uppfattningen bara, av att ha läst dina inlägg.
Svar på tråden Vilja ta över mammans plats?