• Anonym (J.m)

    Vilja ta över mammans plats?

    Jag är bonusmamma till två flickor på 12 och 14, jag gillar inte deras mamma eller hennes brist på regler, MEN jag vill inte ta över hennes plats. Varför ta en mamma från ett barn?? Vill JAG att nån tar MINA barn från MIG?! Finns bara ett undantag och det är när mamman inte finns i bilden. Här finns hon vv och så, men är väldigt slapp och uppfostran med stora tjejen är för mig helt obegripligt dåligt, men jag uppmuntrar alltid att de ska vara med mamman. Har aldrig satt henne i dålig dager, mer än i akuta lägen (typ ta med våra pengar till mamma osv, då har jag sagt att mamma får ha egna pengar). Minsta dottern säger att jag är som en mamma och jag påpekar alltid att jag är 2a hands mamman :). Min make och ungarna kan ha kontakt med henne om de vill, varför inte? Däremot gillade jag inte att han umgicks med henne i början av vår förhållande, tyvärr. Annars så

  • Anonym (J.m)

    Styvmamman blir ALLTID mobbad hur hon än gör, särskilt här på fl! Vad kan vi göra för att göra er paragrafryttare nöjda?

  • Anonym (J.m)
    Brumma skrev 2016-03-03 11:56:21 följande:

    Jo. Jag vet att du tycker att man inte skall basera umgänge på att man får hjälp av sin partner. Men vi hjälps åt som familj och lägger upp vår tid så att det passar vår familj bäst. Vilket innebär att det är jag som hämtar min bonus tex.

    Om båda inblandade är med på det håller jag ibte med om att det är att "inte ta sitt ansvar" utan snarare att man gemensamt delar upp ansvaret så som passar familjen bäst.

    Eftersom det passar oss bättre att min man fortsätter med obekväma arbetstider och jag tar den biten så väljer vi det. Tillsammans.

    Hade jag däremot inte velat vara delaktig på detta sätt och han inte löst det ändå - DÅ hade det varit att inte ta sitt ansvar.

    Det är en viss skillnad.

    Och naturligtvis gäller detta inte bara vår familj. Många gör så och gör det genom ett gemensamt beslut. För att hjälpas åt passar familjen bättre än att göra allt själv.

    Jag tror nog inte heller det är många som planerar umgänget efter att det kanske tar slut med partnern om fem år. Man planerar efter hur livet ser ut just nu.


    Det gör man -Word!!
Svar på tråden Vilja ta över mammans plats?