Inlägg från: Anonym (bibo) |Visa alla inlägg
  • Anonym (bibo)

    Vilja ta över mammans plats?

    Som bonusförälder känner jag så här.

    Jag vill givetvis inte ta mammans plats. Har aldrig försökt. Min rädsla inför mina bonus döttrar dock har alltid varit att dom ska känna sig utanför i vår familj. Så jag har alltid tänkt på hur det jag gör ska uppfattas av dom. Om jag tar kort på "lilla familjen" tex. Min lösning blev att när vi tog kort till tidningen så passade vi på att ta på oss och syskonet med dom gemensamma. Men 1-års fotograferingen blev med hela familjen, syskort på alla barnen osv.

    Om vi åkte någonstans så försökte vi göra saker för dom större om alla var med och saker för dom små när vi va själva.

    Nu har vi levt vh för det mesta så vi sa redan när dom valde det istället för vv och dom måste förstå att vi inte pausar vårt liv till dom kommer. Så många saker har dom missat om vi inte fått byta helg med mamman. Men det har varit ok.

    Som mamma (om jag och pappan skulle gå isär)

    Jag skulle förmodligen fast jag varit bonusförälder i många år ha en viss svårighet att se en annan kvinna med mina barn... Ja, så är det. Det skulle göra ont, MEN är det något jag lärt mig dessa år så är det att stå tillbaka och inte reagera på mina känslor. Jag får känna vad jag vill, men jag behöver inte visa det. Jag skulle vara jätteglad om han träffade någon som tänker som mig.

Svar på tråden Vilja ta över mammans plats?