Inlägg från: Anonym (Louise) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Louise)

    Vilja ta över mammans plats?

    Jag kan väl erkänna att jag känner så och att jag har arbetat hårt på att utmanövrera ungarnas mamma. Det är mest för att jag tycker att jag är bättre än henne på egentligen allt, men det är också för att kontakten mellan henne och min sambo stör mig. Eller störde mig, numera är det inget problem eftersom dom inte har nästan nån kontakt längre alls och den dom har har jag full insyn i. 

  • Anonym (Louise)
    Anonym (bonus är bra) skrev 2016-02-26 15:06:07 följande:
    Är du på riktigt eller är det bara för att det är fredag?
    Det är inget jag brukar prata öppet om med vem som helst, men så här i skydd av anonymitet och eftersom det efterfrågades så tyckte jag att jag kunde svara ärligt på frågan som ställdes. 
    sextiotalist skrev 2016-02-26 14:14:00 följande:
    Du kanske ska arbeta med din självkänsla. För att manövrera ut barnets förälder är lågt och att inte kunna låta föräldrarna ha kontakt är lika lågt.
    Man behöver inte vara bättre än någon annan, det räcker man är tillräckligt bra,
    Jag upplever inte själv att det är något som helst fel på min självkänsla. Däremot kanske det inte är så vanligt att aktivt se till att livet blir som man vill ha det, så som jag gör. Men jag tror inte att det är direkt ovanligt heller. 
  • Anonym (Louise)
    Brumma skrev 2016-02-26 15:57:04 följande:
    Om man måste trampa på andra och förstöra relationer på sin väg så jo, då skulle jag nog säga att man behöver jobba med sig själv.

    Någon med bra självkänsla hade inte haft behovet att förstöra för andra på det sättet.
    Som sagt, jag upplever inte själv att jag har dålig självkänsla, men om det nu skulle vara så ändå så är det inget jag lider av och inget jag har behov av att förändra. Jag har egentligen inget behov av att diskutera saken heller, det var mer bara att jag tänkte att jag skulle svara på din tråd och det har jag ju gjort nu så...
  • Anonym (Louise)
    Brumma skrev 2016-02-26 16:25:13 följande:
    Och det tackar jag för :)

    Jag förstår bara inte varför man medvetet vill förstöra för ett barn :/
    Jag ser det som en förbättring för ungarna, för min sambo och inte minst för mig själv. Alla gör vi väl vad vi tror och menar är bäst.
  • Anonym (Louise)
    Anonym (allis) skrev 2016-02-27 00:21:31 följande:
    Det finns ingenting negativt med att försöka skapa sig det liv man liv man vill ha. Tvärtom är det en bra egenskap att ta ansvar för sin eget liv och arbeta målinriktat för att nå det man vill uppnå.

    MEN även de mest målinriktade människorna undviker att skapa sig lycka på andras bekostnad. Vad beror det på? Jo på en mänsklig egenskap som kallas för empati.

    Om man är beredd att medvetet skada andra för att uppnå sina egna mål så lider man av någonting som kallas för bristande empati. Bristande empati är ett karakteristiskt psykopatdrag. Nu säger jag inte att du är en psykopat utan bara på att du verkar ha psykopatiska egenskaper.

    De med bristande empatisk förmåga lider oftast inte av det. Varför skulle de?

    De flesta av oss med välfungerande empatisk förmåga tycker att det är obehagligt med människor som dig. Vi tycker det är obehagligt med egoism som kör över och skadar andra. Mest för att det går emot allt vad vi tror på. Men det kommer du säkert aldrig heller förstå.
    Jag tror de flesta av oss på någon punkt kan uppvisa och dela ett eller flera drag med psykopater, säkert även jag. Jag har till exempel lätt för att dupera människor och jag är mycket trevlig och omtyckt, det är två drag som psykopater brukar förses med. Men hur förklarar du all empati jag känner med och för ungarna? För min sambo? För andra människor som står mig nära? Jag känner empati för ungarnas mamma också, och tycker att jag till viss del hjälper även henne. Jag vet inte hur medveten hon är om mina manipulationer men hon har trots dom, eller tack vare, vem vet, ofta förklarat hur tacksam hon är mot mig. Nu ska hon få nytt barn med ny man, så särskilt olycklig verkar hon inte vara. Hon kanske i själva verket är en gökmamma som bara råkade få extra skjuts på vägen av mig. Allt fungerar i alla fall mycket bättre nu när ungarna bara hälsar på hos henne och då är jag oftast med. 
  • Anonym (Louise)
    Anonym (allis) skrev 2016-02-29 15:22:19 följande:
    Ja förmågan till empati varierar. Förmodligen efter någon normalfördelningskurva där de flesta uppvisar relativt mycket empati för sina medmänniskor. De med normal till god förmåga till empati är oftast empatiska överlag mot mer eller mindre alla människor. De med sämre förmåga kanske bara med sina nära och kära. De som är psykopater känner nog inte empati med någon. Den enda anledningen en renodlat psykopat inte slår ihjäl sin egen morsa kan exempelvis bara vara rädsla för att förlora arvet. Inte att de egentligen bryr sig om mamman.

    Hur mycket empati du hyser för dina bonusbarn låter jag vara osagt. Om du skulle ha en god empatisk förmåga skulle du aldrig försöka utmanipulera deras egna mamma ur deras liv eftersom det med allra största sannolikhet inte är för deras bästa. Du skulle känna mer med barnen och visa större hänsyn till deras behov trots att de står stick i stäv med dina egna.

    De flesta med psykopatdrag kan inte hjälpa det. Vi andra tycker att ni är obehagliga och tycker synd om er för att ni aldrig kommer kunna uppleva äkta närhet och kärlek. Ni däremot fattar inte vad vi babblar om och tycker bara vi är irrationella och dumma.

    Olika sätt att se på världen, livet och människor.
    Förmodligen hade Brumma fått fler ärliga svar om inte såna som du varit så snabba med att dela ut en psykopat-diagnos. Vad gäller obehaglighet så tycker inte jag att du framstår med något större behag. Nästan så att jag oroar mig lite för din mamma faktiskt. Jag vet inte vilka ni andra är, men jag känner mig älskad och omtyckt och upplever dagligen äkta kärlek och närhet. 
  • Anonym (Louise)
    Anonym (huh) skrev 2016-02-29 15:53:23 följande:
    Men varför i hela fridens namn är Du med när de träffar sin mamma. Låter ju hur konstigt som helst. Vill mamman det?
    Vi har flyttat väldigt långt från mamman och jag flyger dit med ungarna när dom ska hälsa på eftersom dom vill att jag ska följa med dom. Mamman verkar nöjd med den ordningen.
  • Anonym (Louise)
    Anonym (NEJ!) skrev 2016-02-29 18:02:54 följande:
    Var det ditt förslag att flytta långt ifrån?
    Ja, det kan man säga att det var.
  • Anonym (Louise)
    Anonym (NEJ!) skrev 2016-03-01 19:23:44 följande:
    hahahahaha Skrattande
    Ursäkta men vad skrattar du åt? Bra att du har roligt men som oinvigd undrar jag åt vad. 
Svar på tråden Vilja ta över mammans plats?