• terfje

    Vilja ta över mammans plats?

    Jag har en föräldraroll åt min bonusdotter då hon bor hos oss på heltid men jag tänker aldrig ta hennes mammas plats eller vilja det för den delen heller.

  • terfje
    Brumma skrev 2016-02-25 22:25:22 följande:
    I mina ögon är inte "leka mamma" synonymt med att vilja ta över mammans roll. De trådar jag läst har varit att bonusmamman börjat hämta/lämna på förskolan. Planera kalas. Natta. Saker man gör i en familj.

    Det kan man göra utan att vilja ta över mammans roll.

    Du får gärna länka till någon sådan tråd, så jag mer förstår vad du menar. Om det är andra trådar än de jag läst eller om vi uppfattar TS på olika sätt.
    Jag håller helt och hållet med dig men just det där att vara engagerad i sitt bonusbarn och hämta på fritids följa med på fritidsaktiviteter ses nog ibland som ett försöka att ta mamma rollen. Det är vad jag tror i alla fall.
  • terfje
    Brumma skrev 2017-04-21 17:44:46 följande:

    I de fall jag varit med om har det snarare varor så att bonusmamman helt enkelt valt att engagera sig i sin partners barn. Behandla dem som sina egna barn. Dela på ansvaret för att underlätta vardagen för den egna familjen. Eller bara göra roliga saker med barnen.

    Har många gånger undrat om det skulle vara bättre om bonusmamman istället behandlat barnet illa. Det HADE det ju såklart inte varit men det verkar så på vissa ibland..


    Ja det finns nog en del mammor som helst hade sett att styvmamman hade varit elak så att barnen inte tycker om henne.
  • terfje
    Anonym (Liv) skrev 2017-04-29 22:29:55 följande:

    Exakt, lite som alla trådar där bonusmamman promt vill med på utvecklingssamtal och föräldramöten. Trots att det finns 2 engagerade föräldrar tex. Fast där försvaras det också med att "Gud vad bra med en engagerad bonusförälder" när det egentligen är helt poänglöst med ytterligare en till "förälder".


    Hej! Jag har varit med på utveckling samtalen för att mamman inte kan vara med och är inte med i bonus liv mer än loven. Jag tycker att när man skaffar barn så har man ett visst ansvar att inte flytta hur långt som helst ifrån sitt barn så att man inte har möjlighet att ha en engagerad del i sitt barns liv. Jag och pappan kommer överens om vilka regler som gäller hos oss och vi hjälps åt i att bonus ska följa dessa regler.

    Mvh
  • terfje
    Ess skrev 2017-04-30 10:18:56 följande:

    Det spelar ingen roll om föräldrarna går tillsammans eller bokar egen tid, för partnern har ingen rätt att gå dit ändå OM den andra föräldern/vårdnadshavaren sätter sig mot det.

    Sen min personliga åsikt är att om partnern hjälper till mycket med läxor och skolarbete, så är det ok att den går dit OM det är ok för barnet.

    Sen anser jag också att en partner till en boendeförälder har mer på utvecklingssamtalet att göra än en vh förälder.


    Jag håller med dig om ovanstående.
Svar på tråden Vilja ta över mammans plats?