• Anonym (hmm)

    Bör hon kalla mig mamma?

    Anonym (Emma) skrev 2016-02-23 01:21:47 följande:
    Varför betalar pappan underhåll när han har varannan vecka? Det behöver han inte, barnbidraget kan han ansöka om att få delat om det är så att det är han som handlar åt dottern. 2 åringar testar ord och vet inte vad mamma betyder ordamässigt, både syskonbarn och vänners barn har testat ordet mamma på mig. Visst kan ni låta henne kalla dig det eftersom mamman knappt finns med i bilden men var noga med att förklara hur allt ligger till när hon blir äldre. Dock kan ju hennes riktiga mamma bli ännu mer tvär om hon får veta vad dottern kallar dig. Är mormor någon ni har en bra relation till? Kanske kan hon hjälpa till? Vad är anledningen att mamman inte vill ha dottern?
    Nej, mormor ska självklart ha både underhåll och barnbidrag eftersom hon i praktiken gör vad ett familjehem skulle göra. Hon ska inte ha mindre betalt - utan MER betalt. Kanske borde hon ansöka om "lön"/bidrag från socialtjänsten?

    I övrigt tycker jag definitivt INTE att ts ska låta dottern kalla henne mamma. I så fall är ju mormor lika mycket mamma som har henne 50% av tiden. 
    Nej ts heter sitt namn, mormor heter mormor och sedan får man hoppas att mamman kommer tillbaka till sin dotters liv inom kort!
  • Anonym (hmm)
    Anonym (Namn eller mamma?) skrev 2016-02-23 16:30:12 följande:
    Jo, det tycker vi också.
    Men ska jag rätta till namnet hundrasjuttioelva gånger om dagen? Hon kallar mig nästan aldrig vid namn längre. Och som ovan skriver, är det inte okej då hon nästan aldrig träffar sin riktiga mamma och alla inblandade parter känner sig bekväma med det? :) Jag kan ju berätta för henne om något år att jag inte är mamma. Och min sambo och jag kan ju kalla mig för mitt namn till henne så kanske hon slutar självmant? För att göra en sån stor grej av det hela till en tvååring känns dumt när hon ändå lär sluta med det :(
    Det är helt självklart att du ska rätta henne om det så är flera miljoner gånger OM DAGEN! Hon lär sig till slut!

    Eller ska hon kalla alla omkring sig för mamma? Dagispersonalen också? Säger pappan ifrån att han inte är mamma utan pappa om hon säger fel till honom?

    Sluta att vara så bitter på mamman, hon verkar inte må helt bra och din kille är ju med dig just nu så du behöver inte känna någon svartsjuka tror jag?!
  • Anonym (hmm)
    Anonym (Namn eller mamma?) skrev 2016-02-23 15:58:40 följande:
    Vi har ingen bra relation till mormorn heller, sambon och hans ex gick inte skilda vägar som vänner och jag tror att det är en av anledningarna till att hon vägrar låta honom ha heltid och att hon får ha när hon "känner för det". Lillan står även skriven hos sin biomamma men det tycker vi är himla märkligt. Utöver det är mormor sjuk i cancer och fd knarkare och fängelsekund men ändå anser både soc och bio att det är ok. Fattar ingenting...

    En av anledningarna är att hon vill festa, något hon gör varje helg och inte alltför sällan på veckodagar(alkoholistvarning?), byter pojkvänner varje vecka och kan därför inte ha lillan, halvt flyttar varje gång det är en ny pojkvän osvosv. Och att ha lillan då hon själv är sjuk är omöjligt, hon verkar alltid ligga för döden när det kommer på tal om en förkylning. Jag och sambon har influensan nu och nästan 40 graders feber, men inte klagar vi på att vi har lillan för det? Åh suck!

    Hur som helst, så jag ska bara låta henne kalla mig mamma och se om det är en fas? För hon vet att någon är mamman till henne, men hon verkar aldrig känna igen sin mamma när vi träffar henne på stan och liknande. Så kanske hon precis som ni säger bara känner efter hur det känns och testar?
    Och även om hon fortsätter med det har jag redan klargjort för sambon att jag kommer förklara för henne att jag inte är riktiga mamma sen när hon är gammal nog att förstå :)
    /ts

    Mormor är en FÖRE DETTA drogmissbrukare och fängelsekund - inget som ligger henne i fatet idag med andra ord, så varför skulle soc bry sig om den saken?

    Vore hon knarkare i nuläget så skulle barnet garanterat inte få vara där!


    I övrigt är det väldigt märkligt att du har sån enorm koll på mamman, bor du med henne?

  • Anonym (hmm)
    Anonym (NEJ!) skrev 2016-02-24 09:55:43 följande:

    Till och börja med TS så tycker jag du försöker på ett snyggt sätt att svartmåla mamman som faktiskt ÄR mamma till dottern samt hennes agerande, Du beskriver inte alls i ts varför mamman tagit avstånd från dottern?

    Du är inte flickans mamma och kommer aldrig att bli för det har hon redan en, Du kan vara en god förebild och pappans sambo., det du är helt enkelt.
    Vill du bli mamma, så kan du alltid skaffa egna barn.

    Jag tycker att när man läser så finns det ett jätteagg emot mamman från ditt håll, och varför står flickan skriven hos sin mamma om hon är så ansvarslös?


    Håller med här och finner inte mycket mer att tillägga! Ts bör backa rejält i denna situation anser jag och det verkar även soc anse!

    Får hoppas att mamman tar sitt ansvar och finns där för SIN flicka för hon behöver sin mamma mest av allt. (givetvis även sin far)
  • Anonym (hmm)
    Brumma skrev 2016-02-24 10:10:22 följande:
    Var läser du att soc anser att TS skall backa?
    Soc säger kanske inte att ts ska backa, men tydligt är att soc anser att mormor OCH även MAMMAN är bra för den lillla, den ENDA som inte anser det är ts!

    Nej ts ska inte tillåta kallas "mamma" eftersom det finns en mamma i flickans liv, en mamma som ts INTE HAR EN ANING om hur mycket dottern träffar!

    Dessutom kan ts sluta skriva i "vi-form", hon har ingen självklara rättigheter till detta barn, hon är INTE vårdnadshavare och är inte ens med på möten gällande barnet! Med all rätt såklart!
  • Anonym (hmm)
    Anonym (NEJ!) skrev 2016-02-24 10:20:58 följande:
    Detta är ENBART vad TS säjer, det finns en sida till och det är mammans vilken vi inte hört!! Du bara utgår ifrån att mamman inte finns med, för att det är något som ts påstår? Att hon träffat dottern 12 gånger? Knappast troligt för då hade soc agerat annorlunda. Jag anser inte att något barn ska bo vv boende som 2 åring. Men det gör inte ts till flickans mor.
    Precis! Dessutom har ts ingen aning om hur mycket mamman har träffat sitt barn. Ts bara antar en massa, alternativt lyssnar på byskvaller?!

    Soc hade SJÄLVKLART agerat helt annorlunda om det legat minsta MINSTA sanning i ts "fantasier"!

    Skulle vara väldigt intressant om mamman fick läsa denna tråd och ge sin syn på saken!

    Nej, ts är inte mamma och kommer aldrig någonsin att bli det - oavsett hur mycket hon vill och försöker! Så ÄR det!
  • Anonym (hmm)
    Anonym (Molly) skrev 2016-02-25 17:24:17 följande:

    Tillägg: om man misstänker att TS inte ser situationen för vad den är och att mamman egentligen är en bra mamma, så varför inte skriva det på ett trevligt sätt, och ställa hövliga och respektfulla frågor? Då kanske TS hade stannat i tråden och svarat på frågorna. Förstår verkligen inte varför precis alla trådar måste spåra ut, det är så tragiskt på något vis.


    Det är helt omöjligt för oss i tråden att veta om mamman är en bra mamma eller ej eftersom hon inte skriver här själv och ts inte har minsta aning om den saken!

    Däremot vet vi att barnet har en närvarande mamma i sitt liv och att ts därav ska säga till barnet femtielva gånger om dagen om det behövs att kalla henne vid hennes namn eller hitta på ett smeknamn som är lättare att uttala! Absolut inte mamma!
  • Anonym (hmm)
    BioBonus skrev 2016-02-25 18:20:13 följande:

    Kan man verkligen räknas som en närvarande förälder om man bara har träffat sitt barn 12 gånger på ett halvår? För inte kan väl det bara gälla en mamma? Jag antar då att ni även anser att en man som träffar sitt barn lika lite, och resten av tiden barnet bör vara hos honom bor hos sin farmor är en närvarande förälder. Och jag förutsätter att ni sluter upp bakom en sådan man i framtida trådar annars är ni bra skenheliga :)


    Det är 12 gånger som ts vet om - sen kan det vara 100 ggr till som ts inte har en susning om!!!!

    Ts har skrivit att hon INTE VET hur mkt mamman har sitt barn. Hon har skrivit att hon ANTAR att mamman inte träffar sitt barn. Finns alltså ingen "sanning" i den gissningen!
  • Anonym (hmm)
    BioBonus skrev 2016-02-25 19:43:41 följande:

    Ok. Vi förutsätter att mamman ÄR närvarande. Då är det väl ännu mindre väsentligt att dottern kallar TS för mamma, för då vet hon ju att hon har en "riktig" mamma och ordet har ingen betydelse mer än att alla barn emellanåt kallar närstående för både mamma och pappa :) Whats the big deal? Och varför blev det viktigare för er att ifrågasätta TS motiv istället för att hålla er till sakfrågan? Nej, jag förstår mig fortfarande inte på er, men ha en bra kväll och var snälla mot varandra. Det är mycket trevligare :)


    Jag vet inte vad du pratar om då jag inte har ifrågasatt ts motiv.

    Jag anser att hon kan hitta på ett smeknamn som dottern kan kalla henne eftersom hon inte kan uttala ts namn.

    Däremot kan ts vara skadlig för barnet, det vet man inte än. Detta då ts har ett sånt enormt agg (hat? Svartsjuka?) mot mamman och även snackar skit om mormor.

    Får hoppas att pappan inte beter sig lika illa, han har iaf älskat sitt ex och även skaffat barn med henne!
Svar på tråden Bör hon kalla mig mamma?