• dreamz

    Prematur menopaus!

    KajsaK skrev 2015-03-31 15:02:04 följande:

    Har nu varit på kk. Ska få börja med östrogenplåster (estradot) tror jag det hette, samt gulkroppshormon (Provera). Nån med erfarenheter av dessa??


    Hej!

    Jag kom i klimakteriet när jag var 17 år

    Och av alla mediciner jag provat så har estradot och provera varit det som hjälpt mig mest. :)
  • dreamz
    KajsaK skrev 2015-04-18 01:05:07 följande:

    Ojoj... Så tidigt! Vad berodde det på? Känns som för mig att det alltid varit nåt knas med mina hormoner... Och dom kan som inte säga nåt, dom verkar inte veta nåt, inte tagit nå prover eller så alls... Förstår bara själv att jag nog hamnade i klimakteriet vid 30 års åldern för jag minns jag började få vallningar då...för sju år sedan nu då... Jag frågade om risker å så med estradot och Provera, men fick bara kort till svar att " nä det finns inga risker, bara fördelar", så jag vet som inget... Har använt det nu i 1,5 vecka och symtomen kroppsligt har varit värre. Är det vanligt tro, att det blir värre i början?


    Hur är dina symptom?
  • dreamz

    Jag vet inte varför det blev så tidigt för mig.

    Tror doktorn sa att det var nått som typ fattades mig redan i när jag låg i min mammas mage typ.

  • dreamz
    KajsaK skrev 2015-05-11 15:05:13 följande:

    Biverkningar jag har är mkt finnar som bara ploppar upp, samt i ca 1 v nu fått konstiga utslag på kroppen som bara kommer, ser ut som myggbett ungefär. Samt haft feberkänningar men ej haft nån direkt feber (är mkt lågtempad vanligtvis), samt idag faktiskt har feber. Hettat mkt i ansiktet senaste veckan och blir rödblommig, utan att svettas eller nåt.

    Nån som känner igen sig?


    Låter inte bra!

    Inget jag fått när jag använt eller använder får!
  • dreamz

    Utan tvärtom plåstret var det som funkat allra bäst för mig, hade andra tabletter som inte alls funkade för nig utan gjorde mig deprimerad, viktuppgång förlorad sexlust osv.

    Men om jag var du skulle jag kontakta gyn..

Svar på tråden Prematur menopaus!