Inlägg från: sär skriven |Visa alla inlägg
  • sär skriven

    Den stora Julpaketstråden för Hoppets stjärna 2013!

    Glider in!

    Jag funderar på om man ska köpa färdiga paket istället och därmed ge fler paket (då ger jag och min syster 3 paket var). Förra året packade vi till ett värde av ungefär 1500 kronor och det blev bara tre lådor. Men samtidigt känns det som att det skulle vara mer spännande att öppna paket som packats här, att det kanske ligger mer roliga saker i (vi fick plats med massor och viktgränsen nåddes nästan upp på var och ett av paketen)? Vad tror ni, är det någon som vet vad som finns i paketen man köper färdiga?


    Det här är världens bästa sidfot, och den är min.
  • sär skriven
    Marlean skrev 2013-09-25 10:27:20 följande:
    sär skriven Ingen aning faktiskt, men ring och fråga: 0662-461 00
    Jag kan dessvärre inte ringa, min telefon har helt gett upp och jag är strandsatt. Jag tror det får bli ett personligt ställningstagande till syvende och sist. VI hade jätteroligt när vi packade lådorna och kände oss väldigt nöjda med innehållet...

    En sak jag undrar över angående listan; Cornflakes är ju bara tomma kolhydrater och tar JÄTTEMYCKET plats, är det inte bättre i så fall att stoppa ner ett paket flingor eller havregryn? Jag ger inte ens mitt eget barn Cornflakes då det är så onyttigt och förstår faktiskt inte riktigt tipset om dem.
    Det här är världens bästa sidfot, och den är min.
  • sär skriven
    Marlean skrev 2013-09-25 17:46:06 följande:
    Kanske är just lyxkänslan som gör att de kan vara roligare för barn? Vissa kanske äter gröt för att det är det enda de har råd med varje dag? I de lägena är cornflakes till jul lite roligt tror jag. Själv brukar jag skicka med allt på listan, min man brukar hjälpa mig att packa för han är grym på det. Själv har jag svårt att få i typ de 20 sista sakerna, men min man brukar lyckas få i dem ändå på något sätt. Därför säger jag: Köp både och, havregryn kan man också göra så mycket annat med baka osv. så det är nog inte fel.
    Mest tycker jag nog att det tar enormt mycket plats med cornflakespaket, det är ju mest luft menar jag. Men jag är ingen erfaren paketpackare . Vi stoppade ner chokladkakor och O'boy som också är lyxigt och tar mindre plats.
    Det här är världens bästa sidfot, och den är min.
  • sär skriven
    Marlean skrev 2013-09-25 17:59:18 följande:

    Jag skickar aldrig med HELA cornflakespaketet. I så fall får man inte i något annat i paketet nästan. Utan man får packa det utan pappen runtom väldigt försiktigt i översta lagret av paketet, men inte för nära toppen så att det kan få tryck på sig och gå sönder. Lite trixigt är det men det går.


    Haha okej, jag förstår. Tyckte det var väldigt konstigt då paketet tar jättemycket plats.


    Det här är världens bästa sidfot, och den är min.
  • sär skriven
    liquorice skrev 2013-09-26 08:40:52 följande:
    Blir mer och mer sugen på att skicka ett paket själv och plocka ihop, men det känns som det kommer bli dyrt? Vad brukar ni landa på ni som skickat egna paket?

    Sedan känns det svårt att inte överstiga 20 kg, men får tänka smart isåfall när man handlar, små paket socker/gryn osv. Köpa spagetti istället för pasta för det är ju platt
    Det här fyllde tre lådor förra året. Dyrt, ja ganska. Men det blev tre bra paket, mycket basvaror och även mycket "lyx". Finns mycket som inte syns på bilden. I pensionärspaketet stoppade vi ner läsglasögon till exempel, vi resonerade som så att synfel p.g.a. ålder är vanligt, och glasögon kanske är dyrt i dessa länder. Har inte just den som tar emot vårt paket ett synfel så är sannolikheten hög att de känner någon som kan använda glasögonen.  Mycket annat som inte syns också, som ligger i botten. Vi plockade ner mycket buljongtärningar (kött för proteinet).



    Det här är världens bästa sidfot, och den är min.
  • sär skriven
    liquorice skrev 2013-09-26 09:11:24 följande:
    Vad roligt att se bild och tack för svar!
    Smart med läsglasögonen.

    Känner det blir roligare att packa ett själv, även om det blir lite dyrare. Men det är det värt, betyder säkert så mycket mer för dom än för mig så att säga.
    Det VAR jätteroligt och vi hade önskat att vi kunde göra fler paket, med ÄNNU mera innehåll. Frågan är om alternativ ett ändå är bättre, att det blir mer. Samtidigt som det gynnar det lokala landets handel.
    Det här är världens bästa sidfot, och den är min.
Svar på tråden Den stora Julpaketstråden för Hoppets stjärna 2013!