• Tealhawk

    Osäker mamma

    Det låter nästan som att du sover för länge under natten så du blir trött pga det. Gå upp efter 8-9 timmar och sov en stund på dagen hellre. Bebisen behöver du dock inte hålla på att väcka om han sover, såna små behöver inte fasta sov- och mattider så länge de får vad de behöver.

    Angående magen, har du provat semper magdroppar ist för minifom? Det är mycket lättare, ger man bara en gång om dagen ist inför varje måltid.


    These are not the droids you're looking for
  • Tealhawk
    JLi skrev 2013-05-29 20:51:44 följande:
    De senaste dagarna förvärrades allt han skriker dagarna i ända,så var med han till läkaren igår. Han sa att min son är frisk, att det är kolik och att jag skulle köra med miiniform men ska kanske tetsa sempers som du sa. Testade att massera honom idag och röra på benen, då pruttade han och bajsade.
    Kan en bebis vara laktosintolerant? Jag äter inga mjölkprodutker sen nåt år tillbaka eftersom jag inte tål det själv, alltså varken laktos eller protein så det är ingen chans att han får i sig det, dock så innehåller ju min mjölk också laktos?

    Inatt somnade han ca 2 på natten, jag däremot kunde inte somna förrän 8 på morgonen!! För att jag är så himla stressad, är så sjukt trött nu.... min bebis sover så dåligt på dagen, högst 20 min innan han vaknar av knip så jag f¨år aldrig vila, orkar snart inte mer.:(

    G¨r det över efter 3 månader!? För isåfall kan jag stå ut om det finns ljus i tunneln.
    De kan vara mjölkproteinallergiker och i sällsynta fall laktosintoleranta, men båda två är väldigt ovanligt. Om de inte tål mjölk brukar bajset vara grönaktigt, medan en frisk helammande bebis bör ha gult bajs som inte luktar illa, utan snarare sött.

    Fortsätt kämpa. Det går över någon gång, men med kolik är det svårt att säga. Hur har du det med avlastningsmöjligheter, släkt, vänner? Om det går någon helg eller så kanske du kan få någon att se efter bebisen en stund på dagen medan du sover. Eller bara få sällskap ett tag så han kan ligga i någon annans famn och skrika. Bara det ger lite andningsutrymme. Kanske låter hemskt att gå iväg och sova, men så länge han är i trygga händer är det hellugnt.
    These are not the droids you're looking for
  • Tealhawk
    JLi skrev 2013-05-29 21:34:30 följande:
    Kan ju inte påstå att hans bajs luktar sött men det luktar inte illa så man rynkar på näsan heller. Hans bajs har varit grönaktigt nån enstaka gång men oftast är det gult 'normalt".
    Tänker att han kanske har fel sugteknik trots att alla barnmorskor på bb sa att han har rätt och även hon på bvc.
    Men när han ammar så låter han väldigt mycket,nästan hickljud, och det kurrar i magen på honom.. Han måste ibland sluta och kippa efter luft för det kommer så mkt mjölk.

    Han kanske ändå sväljer för mkt luft för att han är så glupsk och att det kommer så mkt ibland?
    Att det kurrar och låter i magen på honom, ungefär som på mig om jag druckit mjölk gör att jag blir lite orolig..
    Men jag har testat mjölkfri ersättning också, då betedde han sig likadant.
    Så antar att det är vanlig "3månaderskolik" som snart går över?

    Har haft väldigt dåligt med avlastning så är såå trött, men barnets pappa har lovat att hjälpa till mer under sommaren då han är ledig och min mamma kommer även upp snart för hon har fått jobb här, så hon kan hjälpa mig när hon är ledig också.
    Om det kurrar i magen kan det vara så att han sväljer luft. Jag brukade ha en handduk vid bröstet så när mjölken började komma lät det som sprutade värst rinna ut där innan jag lät sonen äta. Kanske borde du ta en paus mitt i ätandet för att rapa honom också eftersom det är gaser som är problemet. Bäst att prova sig fram, du verkar ju ta dig framåt iaf^^

    Vad bra att hjälp är på väg iaf :)
    These are not the droids you're looking for
Svar på tråden Osäker mamma