Inlägg från: skogsvitter |Visa alla inlägg
  • skogsvitter

    6 månaders äter inte! Snälla hjälp!

    Tycker ni verkar oroa er väldigt mycket helt i onödan. Det rör sig om två ynka veckor! Hon dör inte för att hon har minskad aptit, alla ungar får det i perioder. Lugna ner er, och framförallt, sluta stressa med smakisarna! Varför erbjuder ni så ofta? Hon känner ju stressen och pressen från er och då blir ju allting bara värre istället! Ta det lugnt. Hon går ju uppenbarligen upp tillräckligt i vikt och är ju absolut inte anmärkningsvärt liten heller för den delen. Denna vikt hade min dotter när hon var över året.

    Så ta det lugnt!

    Se till att få bukt med förstoppningen istället, det är ju självklart det som är orsaken. Om förstoppningen kommit nyligt i samband med smakisar så måste ni sluta med smakisarna och vänta tills hon är mogen istället!

  • skogsvitter
    Jakan skrev 2012-04-18 10:46:49 följande:
    Jo men hon äter ju inget mer än 300ml/dygn!!!
    Och det är väldigt bra jämfört med vad barn som verkligen matvägrar äter. Hon är ju pigg och glad i övrigt säger du ju själv. Sluta oroa dig och sluta truga med smakisar. Ersättning är ju vad hon behöver just nu, inget annat.
  • skogsvitter
    Modgun skrev 2012-04-18 11:40:25 följande:
    Jag tycker att du ska ge din dotter smakisar när HON verkar redo för det. Inte när bvc och läkaren är det. 
  • skogsvitter
    Jakan skrev 2012-04-18 11:56:07 följande:
    Nej vi trugar aldrig och hon får kleta så mycket hon vill:) Men tror ni jag ska ha uppehåll med smakisar en vecka typ? Hur vet man att tänder är på gång? Syns eller känns inget men hon gnager som galen på allt!
    Ja det tycker jag absolut, minst en vecka, gärna två. Då måste ju framförallt vänta tills åtminstone förstoppningsproblemen är över! Varför så bråttom???
  • skogsvitter

    Men snälla du.. det är 2 veckor det rör sig om.. det är verkligen inget akut alls! Det hade varit en helt annan sak om hon stadigt tappat i vikt under flera månader men nu är det ju inte så. Tänk om alla skulle få panik så fort deras barn får minskad aptit, herregud bvc skulle ju inte få göra annat än att lugna hysteriska föräldrar! Alla bebisar tappar aptiten i perioder. Det kan bero på tänder, det kan bero på sjukdom, det kan bero på magont, det kan bero på inre utveckling, osv osv. Det är ynka 2 veckor det handlar om! So what om hon tappat några gram i vikt, om hon nu ens gjort det? Alla tappar i vikt när de blir sjuka tex. Det är inget onormalt, vi är skapta för att klara av sådant, även spädbarn!

    Vad ska du göra om det visar sig imorrn att hon tappat några gram? Ärligt? Vad ska du göra åt saken?! Du kommer bara bli ännu mer hysterisk. Och sedan väger du henne igen om ytterligare ett par veckor och ser att hon plötsligt tagit igen precis allting. Denna överdrivna hysteri som finns hos vissa föräldrar är verkligen inte sund...

    Angående maten så skulle jag föreslå att skippa puréerna helt och låta henne äta av er mat som du säger istället. Låt henne få plockmat och låt henne äta den själv. Mata inte utan ta tillvara på det intresset hon visar och låt henne känna, smaka och äta på saker och ting helt i egen takt. Dvs efter att förstoppningen släppt. Vi gav aldrig puréer till vår yngsta dotter, vi körde enligt BLW istället vilket innebär att de får äta själva redan från början.

Svar på tråden 6 månaders äter inte! Snälla hjälp!