Inlägg från: Kakmonster |Visa alla inlägg
  • Kakmonster

    6 månaders äter inte! Snälla hjälp!

    Känner igen mig! Sonen har ätit ersättning sen födsel, då amningen ej funkade. Har aldrig varit stor i maten. Max 150 ml om man trugade. Vid sex månader så ville han knappt äta. Bvc sa att nu måste han äta smör grädde olja, ja allt för att gå upp i vikt. Han vägde 6470gr och 66cm. Men han ville ju inte äta! Vi åkte in till akuten. Han var uttorkad och lades in på sjukhus under natten för att sätta in sond och vätskas och matas upp. Fick åka hem dagen efter. Nu är han 7,5 månader och sondmatas med 950 ml/dygn.

    Han väger nu 7360gr. Han har dock ingen egen vilja att ära mat. Han blir väl så mätt på att sondas 150ml var tredje timme att han inte hinner bli ordentligt hungrig. Varje matning tar upp till 45 min. Vi har dubbla känslor inför Sondmatningen. Bra att han får i sig mkt mat, men rädd att han tappar ätförmågan. Vi testar alltid med flaskan först. Smakisar vill han inte ha. Vår dietist säger att vi kan vänta med dessa ett litet tag, men vi testar ändå ibland.

    Vår pojk var också förstoppad. Trodde det var därför han inte blev hungrig. Fick köra microlax. Men han ville inte äta ändå. Vi vet fortfarande inte varför han inte vill äta. Han utreds med neurolog, logoped, öron-näsa-hals och dietist.

Svar på tråden 6 månaders äter inte! Snälla hjälp!