• Jakan

    6 månaders äter inte! Snälla hjälp!

    Hej! Vår tjej på 6månader och 10dagar har sen 2veckor tillbaka ätit extremt dåligt. Hon har aldrig haft nån vidare aptit men nu är det värre än nånsin:( Hon har fått endast ersättning från 2månader då min mjölk tog slut. Vi har provat gröt och andra smakisar men får bara i henne nån sked. När det var som värst åt hon ca 300ml ersättning/dygn! Nu äter hon ca 500ml per dygn och jag är så orolig och har sån ångest över detta. Läkaren tror att det beror på att hon är förstoppad så vi har fått Movicol för detta. Ska börja med det idag så vet inte om det kommer hjälpa. Vad ska jag göra??? Jag bryter ihop! Vi erbjuder smakisar 3ggr/dag och ersättning var 3-4e timme... Jag kan tillägga att hon är 68cm lång och väger 6950. Pigg och glad för det mesta!

  • Svar på tråden 6 månaders äter inte! Snälla hjälp!
  • Jakan

    Tack för tipset! Dock har vi provat allt detta utan resultat:( Rapsoljan fortsätter vi med för hon aka få iaf lite mer energi av det lilla lilla hon äter. Fy jag blir så ledsen:(

  • Jakan

    Ja alltså vi hoppas det blir bättre om förstoppningen släpper med Movicol. Det är läkare och Bvc som vill vi ska erbjuda smakisar. Tycker ni fel alltså?

  • Jakan

    Nej vi trugar aldrig och hon får kleta så mycket hon vill:) Men tror ni jag ska ha uppehåll med smakisar en vecka typ? Hur vet man att tänder är på gång? Syns eller känns inget men hon gnager som galen på allt!

  • Jakan

    Men hon är ju sugen när man ger av sin egen mat... Det är mer när hon sitter i sin stol och vi sticker fram en sked pure som hon inte vill ha. Fast visst känns det som en god ide att vänta lite och se om magen kommer igång av medicinen vi fick. Läkaren sa att ibland så kommer magen igång bättre när man börjar ge annan mat och därför tyckte hon det var viktigt. Men jag tycker många verkar få problem med förstoppning när de går från ersättning/amning till riktig mat. Hur som så ligger ju problemet i att hon får i sig för lite just nu, och jag vet att alla barn är olika, att en del i perioder äter sämre. Men just nu så lugnar inte det mig:( Jag bokade en tid hos Bvc imorgon för o se så hon inte gått ner i vikt iaf. Hoppas!

  • Jakan

    Vi ha provat lactulos men det resulterade i skrik dygnet runt:( vissa barn får tydligen otrolig magknip av det. Avkok på katrinplommon, ingen effekt:( Nu hoppas vi att Movicol skall fungera men ingen effekt ännu. Hon äter fortfarande typ 400 ml/dygn och hon har nog blivit lite tunnare. Jag bokade dock av tiden hos Bvc, fick en liten tankeställare av dig skogsvitter,, vad skulle jag göra åt saken:( bara bli mer orolig och nervös! Nu har vi is i magen ett tag till. Jag hoppas det vänder snart! Så länge hon är pigg och glad som hon brukar borde det ju va ok. Tack för era tips! Känns skönt att andra varit med om liknande och att ni inte verkar alltför oroliga:)

Svar på tråden 6 månaders äter inte! Snälla hjälp!