• Modgun

    6 månaders äter inte! Snälla hjälp!

    Finns en ersättning som heter semper bifidus (finns på apoteket) den gjorde susen när min dotter blev svårt förstoppad. Utöver det så kan du lägga i en liten klick messmör i ersättningen eller ha i lite rapsolja. Detta fungerade jättebra för min dotter iaf.

    Jag skulle fö inte oroa mig för mängden ersättning. Min son åt ca 240ml ersättning varje gång när han var runt 6 månader. Inget konstigt enligt vårt bvc.

  • Modgun
    Jakan skrev 2012-04-18 10:46:49 följande:
    Jo men hon äter ju inget mer än 300ml/dygn!!!
    Oj, jag missupfattade dig där nog.
    Men om hon är pigg och glad fö och läkare inte reagerar över vikten så är det kanske inte så farligt. Men jag förstår att du är orolig.
    Det kan ju vara magen, så prova semper bifidus (innehåller lactulos)  alternativ ha i rapsolja eller messmör i ersättningen därimellan. 
  • Modgun
    Jakan skrev 2012-04-18 10:52:46 följande:
    Tack för tipset! Dock har vi provat allt detta utan resultat:( Rapsoljan fortsätter vi med för hon aka få iaf lite mer energi av det lilla lilla hon äter. Fy jag blir så ledsen:(
    usch vad jobbigt :( 
    Minns själv hur det var med dottern. Har ett tips till, inte så populärt hos många föräldrar då de tycker att det är för sött.

    Jag gav dottern avkok på katrinplommon, och det om något gjorde susen.
  • Modgun
    Jakan skrev 2012-04-18 11:37:25 följande:
    Ja alltså vi hoppas det blir bättre om förstoppningen släpper med Movicol. Det är läkare och Bvc som vill vi ska erbjuda smakisar. Tycker ni fel alltså?
    Jag tycker att du ska ge din dotter smakisar när HON verkar redo för det. Inte när bvc och läkaren är det. 
Svar på tråden 6 månaders äter inte! Snälla hjälp!