• MariaT

    1:300 dåligt resultat på kubtestet?

    Gjorde KUB idag och då sa BM att det som höjer risken är bl.a. övervikt, etnisk etnicitet och så klart ärftlighet. Något som sänker risken är tydligen rökning hur konstigt det än låter.

  • MariaT
    Anonym skrev 2011-09-16 22:56:54 följande:
    Måste bara fråga: vad betyder etnisk etnicitet?
    Var ifrån i världen man kommer. Tydligen är förekomsten av kromosomavikelser olika beroende på var i världen man kommer ifrån / är född. Vet inte om det beror på att man i vissa kulturer gifter sig inom släkten eller om det har med något annat att göra men enligt BM spelade etniciteten in.
  • MariaT

    1/300 säger de här är ett bra resultat. Förstår att du är orolig men tänk istället hur LITEN risken är att något skulle vara fel. Dela 1/300 och risken är 0,00333333 att barnet är sjukt, den absolut största sannolikheten är att den lille/lilla är frisk.

    Försök släppa oron, vi är alla oroliga för något. Jag är jätteorolig för att något utav barnts organ ska vara missbildat då vår ene pojke föddes med en ovanlig missbildning på tarmen, vid nio månaders ålder var han färdigopererad och nu mår han bra. Förstår att du har det jobbigt men FÖRSÖK att släppa det, det är många månader kvar. Dessutom, det brukar "anträffas" andra "fel" på barn med kromosomförändringar. Kan du inte be om extra UL längre fram för att se att alla organ etc ser bar ut?

    Många starka kramar till dig

Svar på tråden 1:300 dåligt resultat på kubtestet?