• Anonym

    1:300 dåligt resultat på kubtestet?

    Om bebisen skulle ha en avvikelse, skulle ni då behålla den eller göra abort?
     
    Om ni skulle behålla oavsett så är ju testresultatet inget att fundera vidare på. Du är gravid med ett barn.
    Om ni skulle överväga abort så rekommenderar jag fostervattenprov så snart som möjligt.    

  • Anonym

    Jag var 26 när jag gjorde mitt KUB-test, 20 kg övervikt, fick 1:20000. Någon som vet vad som egentligen styr de siffror man får? För min del verkar det iaf inte ha varit vikten...

  • Anonym

    Det är en sammavägning av ålder, nackspaltens bredd, och 2-3 hormonnivåer i ditt blod. Om nackspalten var bra hade du antagligen höga nivåer av någon av dessa hormoner.

  • Anonym

    Tänk på det som procent så känns det nog bättre! 1/300 = 0,3% chans att något är fel.

  • Anonym

    Har aldrig hört att vikten skulle ändra siffrorna.

  • Anonym
    MariaT skrev 2011-09-16 11:00:11 följande:
    Gjorde KUB idag och då sa BM att det som höjer risken är bl.a. övervikt, etnisk etnicitet och så klart ärftlighet. Något som sänker risken är tydligen rökning hur konstigt det än låter.
    Måste bara fråga: vad betyder etnisk etnicitet?
  • Anonym

    Det borde inte bero på övervikten. Jag var fyrtio, med samma övervikt som du och fick 1:12000 eller något sådant. Och då fick jag ändå, om jag förstod förklaringarna rätt, automatiska "minuspoäng"  i riskuppskattningen för min ålder, dvs någon som var yngre hade fått ännu bättre än jag sett bara till blodprov och nackspaltsmätning; hade du varit i min ålder hade du fått sämre poäng än du nu fick.

    Instämmer med ovanstående. Om det är mycket viktigt för dig att absolut inte få ett barn med kromosomavvikelse och du skulle välja abort om du fick ett sådant besked, begär fostervatten- eller moderkaksprov. Om du inte skulle välja abort eller skulle se det som en katastrof om (säger om, det är fortfarande 1:300 riskberäkningen ligger på, inte 1:1) barnet hade en sådan avvikelse, strunta i det.

    Detta tyder igen på att man från sjukvårdshåll inte är tillräckligt tydlig med att man bör tänka igenom på förhand hur man ska hantera om provresultat blir på ett visst sätt om man ska ta testet 

  • Anonym
    summerhunter skrev 2011-09-17 07:21:50 följande:
    Efter mycket funderande gjorde vi ett fvp. Bara för att se att bebisen inte hade trisomi 11 o 13 tror jag det var. Downs spelade ingen roll.

    Men der var också skönt att kunna njuta av grav. O slippa oroa sig.
    hur ser de Downs?
Svar på tråden 1:300 dåligt resultat på kubtestet?