Inlägg från: Emma102 |Visa alla inlägg
  • Emma102

    Katt avel - max ålder & minsta ålder?

    Absolut minsta ålder bör vara efter 1 år eftersom många hälsotester inte går att göra innan dess för att få ett så säkert resultat som möjligt. Och det gäller ju även hanen anser jag. Så i såna fall är kullen långt borta. Äldsta ålder bör kanske inte vara mer än 2 år, men det har jag inte superkoll på. 

    Är dom hem du hittat redo att betala det priset det kommer bli om du gör ett seriöst arbete?

    Alltså nödvändiga tester för norsk skogkatt, även FIV och FeLv. Blodgruppering osv. Och samma sak ska ju göras på hanen. Och sen vaccinering x2, idmärkning, avmaskning om det behövs och besiktning.

    Det blir en hel del pengar, och tyvärr finns det ju många som inte vill lägga ut den summan. Men är man noga med sin kull så kommer det att bli dom kostnaderna.

    Och sen självklart fundera över detta med alla hemlösa. För kattungarna kommer kort och gott bli huskatter. Är inte din hona "godkänd" så är hon antagligen en huskatt antar jag. Och många säljer sina katter som skogisar trots att det bara är en långhårig huskatt. Och har du inte fått se bevis på det, så är det inte säkert det finns en smula skogis i henne heller.

    Ja det finns hur mycket som helst att fundera över Glad 

Svar på tråden Katt avel - max ålder & minsta ålder?