• Nenne666

    Min mamma va 12 år när hon fick min bror....

    Anledningen till att jag skriver detta är en tråd som startades idag i 'undersökande syfte' om 'ung förälder', eller nåt... Det va nån slag ploj....
    Men för mig...som har en mamma som va 12 (och en pappa som va 15-16) år när hon fick min brorsa va det inte så mkt 'lek' eller ett undersökande syfte för mig.
    För mig är det verklighet....

    Jag har la egentligen aldrig gått ut med det via nätet utan sagt det som en hemlis till mina vänner.

    1971 va min mamma Sveriges yngsta mamma, det syns inte på nätet idag, det ligger på arkivhusen nu. Men hon och min bror finns med i rekordböcker och det vart mkt media kring oss, men det va innan internets tid. Som sagt, det va 1971. Idag kan man se nån som är 14 som fått sitt första barn som 'sveriges yngsta', detta e inte sant. Min mamma va yngst, på sin tid....

    Jag har länge funderat på att skriva en bok om hur det är att växa upp under dessa förhållanden, för det är inte normalt. Och jag VET att jag är en av få som har dessa erfarenheter.

    Varför skriver jag detta idag?

    Jo...dels för att jag inte vet vart jag ska börja, hur jag sa kliva ut och hur man skriver en bok och hur jag ska bära mig åt för att visa min egen erfarenhet av att växa upp med en extremet ung förälder och om hur det kan gå...

    Och för att just detta engagerar mig så himla mkt mellan varven.

    Vill berätta hur det är genom en bok, kanske i framtiden...  Det gick bra, allt gick bra tills min mamma blev 30, men sen.....allt föll...jag vill berätta.

    Jag vill veta om ni vill veta mer...jag vill öppna mig.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-20 16:33
    Oki..

    Jag kommer att gå vidare med detta. Jag har kommit i kontakt med lite olika folk. Vissa vill jag skriver själv och andra vill göra det åt mig.
    Men jag inser att det blir en hyfsat lång resa i hur jag kommer att göra i slutändan. Jag vet helt enkelt inte hur jag vill just nu.
    Tankarna ligger nere (vilar lite), har haft en del annat att stå i, men det är bara för en jättekort period.
    Jag blir oerhört glad av visat intresse i att läsa en framtida bok och det ger mig ännu mer vilja.
    Jag har börjat tänka mer aktivt över vad jag vill ge ut och förmedla och även det tar sin tid...

    Men en sak vet jag, det kommer att komma en bok.

    Men är jätteglad för era fina och uppmuntrande inlägg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-04 02:20
    Äntligen så jobbar jag själv på boken och jag kallar den -Anna-Greta. Ni ska få den om nå't år. Jag säger till.

  • Svar på tråden Min mamma va 12 år när hon fick min bror....
  • Nenne666
    LyckligtSlut skrev 2010-06-17 01:11:35 följande:
    Man behöver inte vara den som står för det akademiska eller konstnärliga alla gånger. Man kan arbeta tillsammans med någon som brinner för sådana situationer och frågor! Det ligger i tiden att få ut en sådan bok gfenom svenska/i-lands-ögon.
    Det e just en sån jag söker....
  • Bubbis10

    Ts

    nu har jag barav läst just din Ts å inga svar..

    Jag blev lite paff när jag läste om din uppväxt det som man har fått veta här så att säja, att trots jobbiga förutsättningar så haf jag här på Fl sett en tjej som e stark å självgående idag.
    Jag tycker abslout du ska skriva en bok, å jag kommer läsa den utan tvekan, Det är intressant å höra hur DU upplevde det hela, för omgivningen omkring har ju alltid sina åsikter, men att höra barnet i dig berätta hur det egenteligen var. Det bästa du kan göra är att skriva rakt utifrån hjärtat, det fångar en hel publik.
    jag skriver själv på en bok å har kommit en bit på väg, men har dock en del kvar. Inte ngn självbiografi dock. fast dom e mest intressanta att läsa enl mig själv.

    Hur är det att växa upp med en så ung mamma? du behöver ju inte svara om du inte vill å det respekteras såklart, jag fick alltid höra att jag var ung när jag fick dottern, men var ändå 20 år gammal...å då kan jag inte ens tänka mig 12, jisses MIN dotter är 11 år.

    Jag personligen skulle väldigt gärna vilja läsa din historia å låta mig gripas av den.

    Kram

  • Tre barn tre barnbarn

    Men jag läste om dom i tidningen några år senare,och då verkade allt bra och då var du född.
    Vad var det som hände?
    Hände det för att dom var så unga eller hade det kanske hänt ändå.
    Självklart sätter det sina spår att föda barn när man själv knappt kommit i pubberteten och när kompisarna precis börjat kolla på killar.
    Har för mig att dom fick många barn?

  • victoriag

    Jag är suuuuuuuupersugen på att läsa också.....

  • Nenne666

    Jag har inte gjort så mkt av den här frågan...utan låtit det vara då livet med barn och allt vad det innebär har kommit emellan. Men är inne på detta idag igen... Intresset e stort, det har jag märkt, men den författaren som jag vill spökskriver åt mig tycker att jag ska skriva den själv och att hon blir den som läser igenom mina texter och rättar där det behövs, just för att hon tror på mig som kunnig nog att göra detta själv.
    Jag kan inte hålla med henne här, tyvärr...

    Men nu vill jag trassla i det...igen.

    Kul att så många minns och visar ett intresseGlad

    Men frågan är hur jag ska göra....

  • MammatillAlva
    satakatse skrev 2010-05-31 14:37:43 följande:
    Tror nog att många skulle gilla läsa en sån bok. Själv är jag inte så intreserad av att läsa, min mamma var 16 när hon fick mig och ja, något hände när hon passera 30. Kanske vanligt för flickor som får barn och kommer på en dag att deras ungdomstid då?

    Lycka till med en framtida bok!
    Min mamma var 19 och min pappa 17 när de fick min bror, de fick mig två år senare när pappa hade fyllt 19 och mamma 21.  Efter de har de fått ytterligare två barn och nu har det varit gifta i 10 år och tillsammans i över 20. Vi har haft en bra och trygg uppväxt sedan start.

    I dag är jag själv mamma till en 4 årig flicka och fyller 20 i höst. Så jag tror inte de är något som händer alla unga föräldrar när de passerar 30.
  • Novelli

    Hej! Jag är 44 år och minns mycket väl att jag läste om din mamma när jag var i 10-årsåldern. Jag minns hur hon såg ut och allt. Synd att det blev som det blev. Sist jag läste om henne så stod det bara bra saker, men jag antar att de skrev det som din mamma ville att de skulle skriva. Hoppas att du skriver en bok, det kan bli intressant att läsa för oss som minns. Kram på dig Ts. Stå på dig!

  • Nenne666
    Novelli skrev 2011-07-10 14:13:04 följande:
    Hej! Jag är 44 år och minns mycket väl att jag läste om din mamma när jag var i 10-årsåldern. Jag minns hur hon såg ut och allt. Synd att det blev som det blev. Sist jag läste om henne så stod det bara bra saker, men jag antar att de skrev det som din mamma ville att de skulle skriva. Hoppas att du skriver en bok, det kan bli intressant att läsa för oss som minns. Kram på dig Ts. Stå på dig!
    Hon korrigerade artiklarna själv....annars hade inget givits ut.
  • Nenne666

    Det händer inte mycket här, men finner jag en vettig spökskrivare som inte tar mer betalt än 20% så....kanske..för ingen får skriva helt själv ändå.

Svar på tråden Min mamma va 12 år när hon fick min bror....