• hilah

    Hur känns det att amma? :)

    Jag hade lite ont när mjölken rann till (fjärde dagen efter förlossningen) - brösten blev spända och hårda och jag fick feber. Sedan gjorde det lite ont varje gång lillen började suga, men det gick över på en vecka. Fick aldrig såriga bröstvårtor utan det gjorde liksom bara lite ont för att de var ovana.

    Annars... när mjölken rinner till pirrar det till i bröstvårtorna. Som små, små nålstick som inte gör ont utan bara pirrar

    Mitt tips är: ha tålamod! Hos mig tog det 2 månader tills allt gick perfekt och det verkar vara normalt. I början kan man ha problem med utdrivningen eller man producerar för mycket mjölk, brösten är känsliga och man kan få mjölkstockning etc, men helt plötsligt så bara funkar det. Brösten producerar precis så mycket som bebisen behöver, inget gör ont, ingen mjölkstockning längre, inga superstora bröst, de läcker inte längre... så var det i alla fall hos mig

    Amningen har varit och är fortfarande helt fantatisk. Man känner sig så tillfreds när barnet ligger vid bröstet och får allt det behöver. Man är varandra så nära. Jag brukar bli helt lugn och avslappnad när jag ammar, det känns som om världen stannar en stund och allt bara är lugnt och fridfullt.

  • hilah

    Och en sak till: oroa dig inte! Det är inte bra att känna sig stressad eller orolig. Det kommer att gå bra Och även om du skulle ha några problem i början så brukar det i de allra flesta fall lösa sig. Du kommer att kunna amma och det kommer att gå hur bra som helst.

  • hilah

    Jag tyckte också det kändes helt omöjligt att jag skulle kunna föda fram en stor bebis. Och var jävligt rädd för sugklocka och bristningar. Och visst blev det både sugklocka och en stor bristning Men jag tyckte inte att förlossningen gjorde särskilt ont och då hade jag ingen bedövning heller. Det blir som det blir. Följ bara med, låt kroppen jobba, lita på dig själv. Man klarar så mycket mer än man tror!

Svar på tråden Hur känns det att amma? :)