• Shmone

    Hur känns det att amma? :)

    Många får söndersugna bröstvårtor första dagarna och det gör jätteont att amma då. Bebisar suger förvånansvärt hårt. Men det är en fas som de flesta tar sig igenom på några dagar eller veckor. Sen när det har läkt så ska det inte göra ont.
    Vissa kvinnor kan ha en rätt smärtsam utdrivningsreflex.. det typ som surrar till i brösten när mjölken börjar rinna till, men det är en känsla som går över på några sekunder vid varje amningstillfälle. Och det kan göra mer eller mindre (eller inte alls) ont. Men på det stora hela ska det inte göra ont att amma.

    Jag är superkittlig men har inte haft något problem med att det kittlas när bebisen suger.

  • Shmone
    Bling skrev 2010-01-26 20:49:11 följande:
    En sak som jag tyckte var positivt med amningen var "hormonruset" man levde i! Man gick lite omkring i någon slags "amningsdimma" som gjorde att iaf jag hade svårare att stressa upp mig för saker, jag mådde helt enkelt väldigt bra av att amma!!! Kanske låter knäppt men vet inte hur jag ska förklara bättre.
    Var glad att du mådde så bra av hormonruset. För mig ledde hormonruset till depression, panikångest och mycket mycket kort stubin. (samtliga tre gånger)
Svar på tråden Hur känns det att amma? :)