• lindelou

    Rottweiler/Amstaff?

    Hejsan!

    Jag om min sambo har länge funderat på att skaffa en till hund.
    Nu har vi hittat en blandis mellan Rottweiler och Amstaff på 9 mån. Hans ägare har inte tid för honom och letar efter ett nytt hem till honom.

    Min fråga är nu vad ni tycker om denna blandningen och om ni tror att det skulle kunna bli en bra hund?
    Hur har ni uppfattat dessa raser?

    Jag vill endast ha svar från folk som har erfarenhet av dessa raser, om du inte känner till raserna så vill jag helst inte ha din åsikt eftersom att det lätt kan förvrida bilden av hur denna hund kan komma att bli.

    Tack:)

    Mvh Dennis

  • Svar på tråden Rottweiler/Amstaff?
  • världens bästa mamma

    Har haft rottis. Jag tror inte att det är en så ok blandning. Båda e ju starka individer........Min åsikt.

  • LillaLulla

    Blåbäret - jag skulle gärna vilja se en bättre statistik. Att man istället skulle reda ut hur många PROCENT av t.ex. alla registrerade goldens som biter. Det finns ju mycket, mycket fler renrasiga goldens än renrasiga pitbulls i sverige! Då först vore det en statistik som man kunde jämföra raser på.

  • lindelou

    tack för alla era svar!

    ägaren och hunden bor i samma stad som oss, så vi har möjlighet till att hälsa på ofta innan vi isf skulle ta hem honom.
    men era svar har varit till stor hjälp, det är alltid bra att se vad andra med erfarenhet av rasen tycker. jag har innan haft dobberman och rottweiler och vet vad rasen kräver.
    men som sagt, det är kraftfulla raser båda två.

    men tror ni att man på något sätt skulle kunna få det att funka?
    och vad är det som blir jobbigt i en sån här hund?

  • Birgitta2

    Två raser med starkt psyke, som blandas, kan bli katastrofal när det gäller ledarskapet. En aggressivitet mot främlingar är inte ovanlig. Hunden skall socialiseras ordentligt redan som valp för att kunna umgås med alla sorters människor. En icke socialiserad stark hund, kan bli farlig.

    Umgås med hunden mycket under några veckor och se hur hans psyke är innan ni bestämmer er. Märker ni tendenser att jycken försöker ta över ledarskapet, visa aggressivitet osv, så måste ni antingen vara starkare än hunden och visa var skåpet skall stå, eller så bör ni avstå från köp.

  • Bettyblomma

    Rottweiler- för bra för att blanda! Det är min åsikt. Blandningar med rottisar blir oftast väldigt svåra. Jag skulle aldrig våga ta den, skulle hellre satsa på en renras där man kan se lite vad den kommer från för linjer. Lycka till hur ni än väljer att göra!

  • 0   Blåbäret   0
    LillaLulla skrev 2007-08-04 14:09:15 följande:
    Blåbäret - jag skulle gärna vilja se en bättre statistik. Att man istället skulle reda ut hur många PROCENT av t.ex. alla registrerade goldens som biter. Det finns ju mycket, mycket fler renrasiga goldens än renrasiga pitbulls i sverige! Då först vore det en statistik som man kunde jämföra raser på.
    I vilket fall som hellt är det ju fel att skriva att just pitbulls och rottweilers oftast är inblandade i bit olyckor eftersom det sker flera/minst lika många "bitolyckor" med "vanliga" hundraser som ex. tax, labrador, springer spaneiels.

    tror det var aftonbladet eller om det var expressen som för ett tag sen hade listat alla bitolyckor efter olika kommuner i sverige och där stod hundrasen som bitit också.
  • Jolinsmamma

    jag har erfarenhet av båda raserna då jag har en av varje..renrasiga. Vi var ganska tydliga med att tala om för vår am.staff uppfödare att vår rottis var kastrerad och att vi på så vis INTE hade i tanke att para hundarna...annars kan många uppfödare vara emot det, vilket jag förstår.
    Personligen så skulle jag inte skaffa en blandning mellan raserna. Det är båda tuffa och krävande hundar, och en blandning av de både kan bli för mycket helt enkelt. Om man nu skulle ta sig an en sådan blandning så tycker jag man bör ha tidigare erafrenhet av båda eller iallafall en av raserna. Det är inga hundar som lämpar sig som första hund...hur söta och goa kompisens/grannens hund än är. Ni kanske har haft hund innan och känner att ni har den kunskap, tid och engagemang att ge till en krävande hund och då kan jag ju bara tala gott om raserna...men varför inte se sig om efter en renrasig?
    Men som sagt, själv skulle jag inte välja en hund av dessa blandningar, även fast jag har en av varje...
    Hoppas att du kommer fram till det som är bäst för er. Lycka till

  • Rottis77

    Båda raserna är trevliga, men var för sig! jag tycker verkligen inte att man ska blanda dessa raser, och hade själv aldrig köpt denna hunden.

    Vet ni varför han ska göra sig av med hunden??

    Det är ju en himla känslig ålder för hunden, så om ni köper den måste ni vara bereda på att ni kanske får lägga ner massvis med tid på honom.

  • LillaLulla

    Blåbäret - ja, men det finns betydligt fler springer spaniels och labradorer än renrasiga pitbulls. Därför är det vanligare att de biter också, eftersom det finns så många av dem. Jag menade att det vore intressantare att se en statistik typ att 4% av alla registrerade labradorer biter och 6% av alla registrerade pitbulls biter. Förstår du? Då skulle man ha något att jämföra med istället för att bara titta på siffror som "50 labradorer och endast 2 pitbulls bet i fjol!"

Svar på tråden Rottweiler/Amstaff?