Scones utan mjölk? Inga problem – här är receptet
Familjeliv Nyhetsbrev:
Få del av de senaste artiklarna och hetaste forumtrådarna. Bli medlem här.
Scones är små bullar som passar utmärkt till både frukost, mellanmål eller till en klassisk Afternoon-tea. I Storbritannien serveras de gärna med en klick marmelad och Clotted cream men de är minst lika goda att äta med till exempel ost, skinka, färskost och grönsaker.
Läs också: 7 smarriga tips på matsäck att ta med på picknicken
Recept på scones utan mjölk
Receptet räcker till: 8 bitar, 20 minuter
Ingredienser:
8 dl Mjöl
6 tsk Bakpulver
1 tsk Salt
100 g Margarin
2 dl Vatten
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225°
2. Blanda de torra ingredienserna i en skål
3. Dela upp margarinet i tärningar och knåda in det i mjölblandningen
4. Tillsätt vattnet och använd en slickepott i början när du drar runt med vattnet i smeten, fortsätt sedan med händerna och knåda tills degen blir fin och fast.
5. Dela degen i 2 delar, rulla dem till bollar och tryck sedan ut dem på plåten och gör runda platta kakor
6. Skär skåror i kakorna lägg in i mitten av ugnen i ungefär 10 min.