Scones utan mjölk? Inga problem – här är receptet

Familjeliv Nyhetsbrev:

Få del av de senaste artiklarna och hetaste forumtrådarna. Bli medlem här.

Scones är små bullar som passar utmärkt till både frukost, mellanmål eller till en klassisk Afternoon-tea. I Storbritannien serveras de gärna med en klick marmelad och Clotted cream men de är minst lika goda att äta med till exempel ost, skinka, färskost och grönsaker.

Läs också: 7 smarriga tips på matsäck att ta med på picknicken

Recept på scones utan mjölk

Receptet räcker till: 8 bitar, 20 minuter

Ingredienser:

8 dl Mjöl

6 tsk Bakpulver

1 tsk Salt

100 g Margarin

2 dl Vatten

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 225°

2. Blanda de torra ingredienserna i en skål

3. Dela upp margarinet i tärningar och knåda in det i mjölblandningen

4. Tillsätt vattnet och använd en slickepott i början när du drar runt med vattnet i smeten, fortsätt sedan med händerna och knåda tills degen blir fin och fast.

5. Dela degen i 2 delar, rulla dem till bollar och tryck sedan ut dem på plåten och gör runda platta kakor

6. Skär skåror i kakorna lägg in i mitten av ugnen i ungefär 10 min.

/
Mat
stats