Lyxa till middagen med mos

 

Medlemmen Mariohnym startade tråden där potatismosfantasterna får dela med sig av sina recept och tips för att få till det bästa moset - både till vardag och fest.

 

Josebosse tipsar om att koka potatisen i buljong istället för vatten när du ska göra ett riktigt smakrikt mos. Även Stark längtan kör på en smakrik variant med pepparrot och senap.

 

Visste du att man kan ha sirap i potatismoset. Jo då, det kan man, i alla fall om man frågar medlemmen jamtlandstaus09, som även har äggula i sitt mos.

 

Äggula och olja används annars oftast i mos som man har till gratänger, eftersom det blir finare gratinering på moset, som även håller ihop bättre i ugnen. Då kallas det pommes duchesse.

 

Kimpossible har en lyxvariant till helgen som hon gärna delar med sig av:

- Koka välskalad mandelpotatis i välsaltat vatten. Pressa i potatispress och klicka i lite smör, kör med potatisstamp så att alla bitar försvinner. Sätt på spisen och vispa i grädde tills med blir fluffigt, rör ner en skvätt tryffelolja (var försiktig, den smakar mycket!) och vänd till sist ner några deciliter riven västerbottenost. Smaka av och servera genast! Gärna till en tournedos med rödvinssås och smörstekta kantareller. Gudars, så gott!

 

Kolla in i tråden och hitta ditt favoritmos du också eller dela med dig av dina tips till andra!

/
Mat
stats