Sommarens nya grillfavoriter
Flintastek eller fläskfilé är en favorit hos många, men det är gott att prova att grilla andra typer av kött. Bluemint tipsar om bland annat rostbiff på grillen:
- Köp på bit, dela upp i skivor eller mindre bitar till spett och marinera. Marinera champinjoner och grilla på spett. Sparris i ett foliepaket med en klick smör och en nypa salt. Nu dreglar jag snart.
Champagne gör en kombination av kött och frukt:
- Skär ananasringar i fyra eller fem delar och linda varje del med en halv baconskiva. Trä på spett. Pensla med grillolja. Grilla tills baconet blir lite knaprigt, skriver hon och tipsar även om en annan favorit hemma hos sig.
- Om du kan få tag i råa rökta revben, så är de supergoda att grilla!
Idispidis föredraren grönsaker och ost. Varför inte tillsammans?
- Aubergine är sjukt gott att grilla. Skär inte alltför tunna skivor, salta på varje och låt dem ligga och vattna ur sig ett tag. Pensla med olivolja och grilla tills de blir mjuka och mosiga, föreslår hon och tipsar även om ost som du kan göra när grillen är påväg att svalna.
- När värmen börjar bli svag slänger du på en hel camembert och låter den ligga tills den blir mjuk och rinnig inuti. Släng upp på ett fat och ringla över honung och strö på valnötter. Servera med bröd.
Vad vore grillat utan sås? Bumbi6666 brukar laga en smarrig variant som säker faller många grillmästare i smaken. Här är receptet på hennes whiskysås:
- 2 st Schalottenlökar, smör, 4 msk whisky, 3 msk koncentrerad kalvfond, 3 dl vatten, 1 dl grädde. Skala och finhacka schalottenlöken och fräs den i smör i en kastrull. Häll på hälften av whiskyn, fond, vatten och grädde. Låt såsen puttra på låg värme tills det är dags att servera. Vid servering: Häll i resten av whiskyn och smaka av såsen. Tillsätt eventuellt salt och peppar. Mixa gärna såsen med stavmixer så blir den blank och slät. Tycker du att såsen är för tunn kan den redas med maizena utrört i lite vatten som tillsätts och får ett uppkok.
Utnyttja grillen till max! En god efterrätt fixar du i ett huj. Rosenknopp09 satsar på grillade frukt:
- Banan: grilla den på eftervärmen tills skalet är mörkt och servera med chokladsås och glass. Ananas: grilla den i större bitar och servera med glass.