Så länge kan du ha köttet i frysen
Feta livsmedel, såsom fet fisk och fläskkött, klarar sig sämre än magra varianter eftersom fett som kommer i kontakt med syre kan härskna, trots den låga temperaturen i frysen.
I första hand gäller det animaliska livsmedel som innehåller fleromättat fett, till exempel fet fisk och skaldjur. För att förlänga tiden på de här livsmedlen, så kan du frysa in dem i sitt spad eller i en skyddande hinna av vatten.
Så här länge kan du förvara livsmedel i frysen:
- feta fiskar: 2-3 månader
- magra fiskar: 6-12 månader
- magert kött: 8-12 månader
- fläskkött: 4-6 månader
Temperaturen i frysen bör ligga på -18 grader eller lägre. Se till att frysa in varor snabbt och att tina upp dem långsamt i kylskåp för att bevara kvaliteten.
Du blir inte sjuk av att äta mat som har förvarats längre än rekommenderat i frysen. Däremot försämras kvaliteten på maten med tiden, såsom smaken, konsistensen och näringsinnehållet.
Läs mer i forumet: Peppningstråd till att frosta av frysen
Källa: Livsmedelsverket
Foto: Vaillery / Shutterstock