Kronprinsessan Victoria blir ofta uppmärksammad för sin stil.
Kronprinsessan Victoria blir ofta uppmärksammad för sin stil. - Foto: STELLA Pictures/ddp/Golejewski, Christine Olsson/TT

Så mycket kostar kronprinsessan Victorias smycken

Kronprinsessan Victoria uppmärksammas ofta för sina klädval. Nu avslöjas det vad hennes smycken är värda.


Det är ett händelserikt liv som vårt kungahus lever och deras scheman är ständigt fullspäckade. Deras åtaganden inkluderar allt från att besöka olika grenar inom Svenskt näringsliv, gå på galor och premiärer och göra stadsbesök utanför Sveriges gränser.

Kronprinsessan Victoria är en av medlemmarna i kungahuset som gör många olika besök. Under sommaren var Victoria på plats i Paris för att följa de svenska paraidrottarna under de paralympiska sommarspelen, tillsammans med prinsessan Estelle och drottning Silvia. 

Foto: Christine Olsson/TT

Därför får kronprinsessan Victoria inte bära vissa smycken 

Det finns en hel del regler kring vad kungligheterna får bära för kläda och accessoarer. Framförallt vilka smycken man får bära. Det är nämligen så att kungafamiljen delar på många av smyckena. Bland de delade smyckena infaller inte under samma strikta reglemente, skriver Svensk Damtidning. Ett exempel är prinsessan Sibyllas diadem, som burits flitigt av olika medlemmar i familjen. Bland annat av drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine.

Men vissa smycken är reserverade för en viss titel, där handlar det om historia och tradition. När Victoria var med i SVT:s program "Kungliga smycken" berättade hon att vissa smycken får bara drottningen bära.

Det betyder att det finns smycken som Victoria stoppas från att ha på sig tills dagen då hon blir drottning.

Kronprinsessan Victoria bar prinsessan Sibyllas diadem. Foto: STELLA Pictures

Lyxiga modevalen – smycken för en halv miljon  

Kronprinsessan Victoria hyllas ofta för hennes val av kläder och uppmärksammas ofta för sin stil. Nyligen var kronprinsessan och prins Daniel på besök i Berlin för att representera Sverige vid 25-årsfirandet av de nordiska ländernas gemensamma ambassadanläggning i den tyska huvudstaden. Det var ett hektiskt schema under besöket, det hela slutade med en middag på slottet Schloss Bellevue. 

Under dagen hade vår modesäkra prinsessan en outfit som präglades helt av höstens trendfärg, burgundy från topp till tå. Victoria bar en mockakjol från det italienska modevarumärket Falconeri, som kostar blygsamma 14 000 kronor. Till det matchade hon med örhängen från det svenska smyckesdesignern Maria Nilsdotter och kostar runt 7 000 kronor, uppger Femina

Kronprinsessan Victorias dagslook under besöker i Berlin. Foto: Christine Olsson/TT

När klockan slog middagstid och kronprinsessparet intog salarna i slottet Schloss Bellevue hade Victoria svirat om till en sammetslila klänning, som hon matchade med ett stort guldhalsband och diamantörhängen. Och det är inte vilka smycken som helst. De kommer nämligen från det svenska, exklusiva varumärket Engelbert 1920. 

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria på besök i Berlin. Foto: STELLA Pictures/ddp images

Halsbandet kronprinsessan bar under middagen ingår i en av varumärkets mest ikoniska kollektioner. Det heter "The Legacy Knot" och är tillverkat i 18k guld. Men är du sugen på ett likadant halsband, för du betala hisnande 295 000 kronor. I samma kollektion ingår den matchande ringen "The Legacy Knot Ring", precis som halsbandet är ringen tillverkad i guld och kostar 64 500 kronor.

Engelbert verkar vara en riktig favorit hos kronprinsessan för även örhängena kommer från det exklusiva varumärket. De heter "Absolute Creoles" och är tillverkade i 18k guld och diamanter. Prislappen landar på blygsamma 114 000 kronor.

Allt som allt, för dessa tre smycken från Engelbert, blir ungefär 500 000 kronor! Det var inte dåligt! 

Kronprinsessan Victoria bar smycken för en halv miljon kronor. Foto: STELLA Pictures/ddp/dts Nachrichtenagentur

MISSA INTE: 

Så mycket tjänar Christian Bauer – nya lönen avslöjad

Enorma summan – så mycket kostar prinsessan Sofias kläder

Tips på roliga råd till brudparet – som garanterat leder till skratt

/
/
stats