Därför får prinsessan Madeleine inga pengar från kungahuset.
Därför får prinsessan Madeleine inga pengar från kungahuset. - Foto: Pontus Höök/TT Jessica Gow/TT

Därför får prinsessan Madeleine inga pengar från hovet

Prinsessan Madeleine får inte längre några pengar från kungahuset – så hur försörjer hon sig egentligen?


Prinsessan Madeleine, 42, och hennes man Chris O'Neill, 50, bor återigen i Sverige, efter att ha levt i Florida, USA, i sex år. 

Att flytta med barnen Leonore, 10, Nicolas, 9, och Adrienne, 6, som växt upp i USA, var ett stort projekt. Flytten innebär också att barnen numera går i svensk skola. 

MISSA INTESå såg prinsessan Madeleine ut som ung – se bilderna här

Barnen byter skola – efter sex år i USA

När hovexperten Ebba von Sydow gästade Nyhetsmorgon berättade hon att det är en stor omställning för barnen, men att Madeleine har signalerat att det kommer gå bra. 

– Den äldsta av barnen är tio och den yngsta, lilla Adrienne kommer börja på svensk förskola, hon har hunnit fylla sex år, säger Ebba von Sydow i programmet och tillägger:

– Det här är ju en ålder där man såklart formas väldigt mycket och nu så var det viktigt för prinsessan Madeleine att de just är svenska prinsar och prinsessor, säger hon.

MISSA INTESå går det för prinsessan Madeleines barn i svenska skolan

Prinsessan Madeleine med familj har flyttat till Sverige. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill. Foto: Christine Olsson/TT

Därför flyttade Prinsessan Madeleine från USA

Flytten från soliga Florida var efterlängtat för Madeleine, eftersom hon tillsammans med Chris varit på resande fot i många år. 

Endast under en kortare period under 2015 bodde paret i Sverige – annars har de bott i New York, London och slutligen Miami, Florida. 

Enligt källor till Svensk Damtidning längtade Madeleine tillbaka till Sverige.

Hon har tröttnat på att sitta hela dagarna hemma i sin 80-miljonersvilla utan större socialt umgänge. Alla hennes närmaste väninnor lever sina liv hemma i Stockholm – Madeleine har en hel Atlanten mellan sig, vännerna och resten av familjen”, skrev Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall i samband med flytten.

MISSA INTE: Laila Bagge avslöjar pappans misstag: "Det gick inte..."

Prinsessan Madeleine får inga pengar

Trots att Madeleine är tillbaka i Sverige, betyder det inte att hon betalas på samma sätt som resten av kungafamiljen. Faktum är att hon inte får några pengar alls från hovet, vilket Hänt först rapporterade om. 

Anledningen till beslutet är dock ganska enkel, nämligen att Madeleine inte utför några officiella åtaganden på uppdrag av kungen.

Enligt Johan T Lindwall, chefredaktör på Svensk Damtidning, är det nämligen Chris O'Neill som tjänar familjens pengar. I podcasten Monarkerna som drivs av Titti Schultz och Ebba von Sydow Kleberg, berättar Lindwall:

– Om jag får vara lite självgod så gjorde jag den hittills enda stora intervjun med Chris O' Neill för x antal år sedan. Då sa han vid tre tillfällen att – för vi pratade om det här med att han inte åkte hem till Sverige lika ofta som han borde kanske göra vid Nobel och så vidare, Chris O'Neill står för allt: ”Glöm inte” – Då sa han så här: Don't forget one thing: I am the man that puts the food on the table, säger Lindwall i podcasten och fortsätter:

– Det är ju ganska inte 00-tal att säga en sån sak men han vill få fram att det är han som arbetar och det är han som försörjer familjen.

Chris O'Neill menar att han drar in mest pengar, enligt Johan T Lindwall. Foto: Jonas Ekströmer/TT

LÄS MER:

Emilio Ingrossos hälsning till barnen väcker reaktioner

Följarna i chock efter Benjamin Ingrossos video

/
/
stats