Onanirapporten 2021: Nu avslöjar svenskarna sina "vanor"

Egentid, komplement till sexuellt umgänge och för att känna sig vacker. Det finns många anledningar att onanera, enligt en färsk undersökning från Onanirapporten.

Onani är mer än bara sexuell njutning, visar Onanirapporten 2021.

Onani på jobbet

Från forumet: 82 procent tycker det är ok att onanera på jobbet. Läs hela forumtråden här.

"Det ska va' gött å' leva – annars kan det kvitta". Det tycker i alla fall svenskarna som deltog i den årliga Onanirapporten som livsstilsvarumärket Lelo sammanställt tillsammans med Sifo. Anledningarna till att vi onanerar är många, och Familjeliv har sammanställt Onanirapportens slutsatser.

Läs också: Här är staden i Sverige – där flest onanerar

Onanin lugnar sexuell lust

Varför onanerar vi? Onanirapporten avslöjar att svenskarna först och främst onanerar för att stilla en sexuell lust. Men mer än var tredje person svarar även att onani får dem att må bättre.

...Och är en anledning till att slappna av

Men onani är inte bara ett sätt att minska den sexuella lusten på. Den fyller många fler funktioner än så. Lika många som deltog i Onanirapportens undersökning uppger att onani är ett sätt att koppla av och känna sig mindre stressad.

Läs också: 4 otippade fakta om kvinnlig orgasm

Vad fyller onani för funktion för dig?

Så här svarade responderna på frågan om vad onani har för funktion för just dem:

Källa: Lelo / Sifo

Tror du det är hälsosamt för människor att onanera regelbundet?

Kan det vara "skadligt" att onanera för mycket? Nej, tyckte de flesta. Tvärtom anser 69 % att det är hälsosamt att onanera regelbundet: