Vad kan man ge till en nybliven mamma? 12 tips på presenter

Att ge en nybliven mamma en present för att visa omtanke och ge lite extra stöd är en fin gest. Men det kan vara svårt att veta vad som är passande att ge bort? Nedan har vi samlat 12 tips på presenter, perfekta till en nybliven mamma!

Tips på presenter till en nybliven mamma.

Att bli mamma är en av de mest livsomvälvande och glädjefyllda upplevelserna i livet. Samtidigt som en ny liten familjemedlem gör entré, förändras tillvaron och vardagen på sätt som kan vara både fantastiska och överväldigande. 

Många vill ge en gåva till den nyblivna mamman men att hitta den perfekta presenten kan vara en utmaning. Men det finns många sätt att visa omtanke och uppskattning. 

Nedan finner du några väl valda tips på presenter som kan hjälpa till att göra den första tiden med bebisen lite lättare, mysigare och mer speciell. 

12 tips på presenter till en nybliven mamma

Härliga produkter/spakit

En samling av härliga produkter som badsalt, doftljus, kroppsolja, en väldoftande bodylotion och ansiktsmasker kan ge en välbehövlig stund av avkoppling och egenvård efter en lång graviditet. 

Bekväma amningskläder

Amningsvänliga kläder som är både praktiska och snygga kan göra amningsstunderna smidigare och bekvämare.

Personligt smycke

Ett smycke med barnets namn eller födelsedatum kan bli ett kärt minne och en påminnelse om den speciella tiden.

Bärsjal eller bärsele

 En ergonomisk bärsjal eller bärsele kan vara ovärderlig för att hålla bebisen nära samtidigt som händerna är fria.

Prenumeration på matkasse

En matkasse med färdiga ingredienser och recept kan underlätta vardagen och ge tid för annat än matlagning.

Vill du göra gåvan ännu mer personlig? Laga någon rätt som går bra att frysa in, som den nyblivna familjen kan värma upp på dagar när matlagningen inte prioriteras. 

Babyfotografering

 En professionell fotografering för att föreviga de första veckorna med den nyfödda är en present som kommer att uppskattas länge.

Mysiga filtar och kläder

Mjuka och sköna filtar, pyjamaser och bodysuits för både mamma och bebis kan skapa mysiga stunder tillsammans.

Ljudbokstjänst eller streamingabonnemang

En prenumeration på en ljudbokstjänst eller en streamingtjänst kan ge lite underhållning under amningspauser eller när bebisen sover.

Massage eller spa-behandling

Ett presentkort till en massage eller spa-behandling kan vara en välkommen avkoppling för en trött kropp.

Praktiska och stilrena skötväskor

En snygg och funktionell skötväska som rymmer allt som behövs för utflykter med den lilla.

En korg med godsaker 

En korg med saker man inte kunnat äta under graviditeten, som ost, chark och en flaska bubbel. Eller bara en härlig blandning av goda praliner och choklad som mamman kan avnjuta. 

Presentkort

Efter en lång graviditet kan det vara härligt för den nyblivna mamman att unna sig ett nytt plagg. Ett annat alternativ är att ge ett presentkort på en babybutik så föräldrarna kan köpa något fint till bebisen. 

Det är tanken som räknas när man ger en gåva och det är viktigt att komma ihåg att priset inte har någon betydelse. Att ge en gåva, stor eller liten, är tänkt att ge lite extra glädje och stöd under den första tiden som nybliven mamma, och visa att du bryr dig om både henne och den nyfödda.

Svaren ovan kommer från forumtråden: Du som nybliven mamma, vad skulle du helst vilja ha i present? Ta del av hela diskussionen och var med och bidra du också!