Per Morbergs missnöje efter frågan – ryter ifrån mot Tilde de Paula: ”Du tjatar!”

När Tilde de Paula i har med sig stjärnkocken Per Morberg i ”Efter fem” får hon en smärre utskällning mitt i direktsändning. 

Per Morberg sätter ner foten mot Tilde de Paula i ”Efter fem”

Stjärnkocken Per Morberg, 63, har ett gediget cv både inom matlagnings- och underhållningsbranschen. Under åren har vi sett honom i flertalet filmer som bland annat ”Så som i himmelen”, ”Beck” och ”Wallander”. Han har även haft sitt eget matlagningsprogram ”Vad blir det för mat”. 

Förutom att vara skådespelare i filmer som ”Så som i himmelen” och ”Beck” – har Per visat på utmärkta matlagningskunskaper genom ”Vad blir det för mat?”. 

Nu har han släppt en ny kokbok ”Morberg lagar ute”, där han visar en helt ny sida av sig själv. Med anledning av den nya boken gästar Per eftermiddagsprogrammet ”Efter fem” med Tilde de Paula Eby i spetsen. Och under intervjun tappar han det fullkomligt. 

Per Morberg medverkade i filmen "Hur många kramar finns det i världen" 2013.

Per Morberg släpper kokbok om naturen 

Den nya kokboken handlar om njutningen och det fina med att laga mat utomhus. 

– Jag tror många människor har en längtan efter att vara utomhus mer. Och mat är ju oftast fantastiskt god när man får äta den ute. Egentligen kan man laga allt ute som man lagar inne, bara man har ett bra utekök. Man kommer långt med några stenar och en brasa, ännu längre med en grill eller stekhäll, och har man dessutom en vedeldad ugn finns alla möjligheter till gastronomiska utsvävningar utomhus. Det är bara att slå sig ner bland barr, kvistar och ljung – eller ta på sig förkläde, grillvante och kanske en extra tröja. Sedan kan det roliga börja, säger Per Morberg i ett pressmeddelande. 

Och det är boken som intervjun i ”Efter fem” ska handla om. Men Per hade gärna sett att de pratade om något annat.

2010 släppte Per Morberg boken "Morberg jagar och lagar".

Per Morbergs missnöje i direktsändning

När Tilde introducerar Per Morgberg som gäst i programmet visas en presentation av honom som ger tittarna en kort sammanfattning av hans karriär genom åren. Tilde leder sedan in samtalet på den nya boken ganska snabbt. 

– Man kan läsa styckena där man känner att nu har Per Morberg hittat lugnet. Känner du att du har gjort det?, frågade Tilde.

– Jag trodde det skulle komma några scener från mitt skådespelande?, svarar Per som inte var helt nöjd med hur han presenterades. 

Tilde säger att hans skådespelarkarriär visst var med i ihopklippet av hans karriär, men att han kanske missade det för att hon pratade med honom under tiden. 

Per verkar inte speciellt intresserad av att prata om sin matlagning och nya bok, han ville hellre fokusera på sin framtid som skådespelare.

– Jag har en grej på gång som jag inte tänker berätta om, men som kommer bli av, avslöjar Per Morberg.

– Varför sa du A när du inte fick säga B? Det var väl onödigt, säger Tilde. 

Per Morberg ryter ifrån mot Tilde de Paula 

Tilde försöker leda samtalet in på boken igen och ställer återigen frågan om Per har hittat lignet i och med hans nya bok. 

– Jag tänkte att du skulle komma med någon slags visdom, att du har hamnat i någon slags lugn nu, i och med den nya boken?

Frågan får Per att tappa det och menar att programledaren är tjatig: 

– Nej men du tjatar om det! Eller tjatar, och tjatar. Du, försök… Nej, jag tror bara att det är lite mindre stressigt ju äldre man blir.