David Sundin öppnar upp om svåra tiden: "Jobbigt"

David Sundin är en framgångsrik komiker och programledare, men det har inte alltid varit enkelt för honom. I SVT:s nya program "Jag vill bli en short king", öppnar han nämligen upp om den tuffa barndomen. 

David Sundin, 48, är en svensk komiker och programledare som många kanske känner igen från succéprogrammet "Bäst i test".

Trots att David i dag har vad de flesta skulle kalla ett drömjobb, har han inte alltid trott på sig själv. I SVT:s "Jag vill bli en short king" berättar han nu om osäkerheten kring sin längd, vilket Hänt var först med att rapportera om. 

MISSA INTE: David Sundin tros bli årets julvärd 2022 – så mycket tjänar han

"Jag vill bli en short king"

Tv-programmet "Jag vill bli en short king" följer främst Theo Pokorny, 27, en tidigare reality-profil, som har komplex över att han är kort. Serien följer alltså Theos resa för att bli bekväm med sin längd.

I programmet får tittarna också se andra kändisar som på ett eller annat sätt har varit osäkra över sin längd. En av dessa är komikern David Sundin.

MISSA INTE: Sofia Wistam drabbad av otäck sjukdom – tvingas uppsöka vård: ”Blivit helt blå”

David Sundin öppnar upp om svåra tiden

Under inspelningen av programmet berättar David att han är 170 centimeter lång. Under uppväxten var det tufft för honom att inte växa som hans jämnåriga kompisar. 

– Min kurva startade sent, gick sakta och sen bara stannade, när många andra sköt. Det var framför allt den perioden som var jobbig, för från början är man ju ganska jämnlång, berättar han i programmet. 

I dag är det däremot inte lika smärtsamt, tvärtom känner David att hans längd blivit en viktig del av hans identitet.

– Jag känner mig kort, men det är inget jag tänker på varje dag. Jag tycker inte att det är så jobbigt… Men jag får ju betalt för att vara kort, så det kanske väger upp, säger David med ett skratt. 

LÄS MER: 

Därför vill Pernilla Wahlgren inte dela sina pengar med Christian

Gunilla Persson avslöjar nästa steg med hemliga pojkvännen: "Kan bli ett..."