Därför vill Pernilla Wahlgren inte dela sina pengar med Christian

Pernilla Wahlgren ska gifta sig med Christian Bauer – igen. Kärleken verkar blomstra mellan paret, men skulle de så småningom gå skilda vägar blir det utan någon ekonomisk vinst, eftersom de beslutat att ha ett äktenskapsförord. Men hur påverkar Hans Wahlgrens arv egentligen?

Pernilla Wahlgren vill inte dela sina pengar med Christian Bauer.

Pernilla Wahlgren, 56, och Christian Bauer, 58, planerar sitt andra bröllop som ska äga rum i Marbella, där Pernilla äger ett semesterhus.

Paret har däremot inga planer på att slå ihop sin ekonomi. Om paret en dag skulle gå skilda vägar kommer de behålla sin egen förmögenhet, eftersom de signerat ett äktenskapsförord.

Nu avslöjar Hänt hur det ligger till med Hans Wahlgrens arv. 

MISSA INTEPernilla Wahlgrens besked med Allsången – oväntade draget: ”Inte min...”

Pernilla Wahlgren om ekonomin med Christian Bauer: "Gör vad jag vill"

Pernilla Wahlgren har tidigare berättat att hon och Christian håller sin ekonomi isär i podden "Wahlgren och Wistam". Hon menar att det underlättar när hon ska köpa inredning till huset, eftersom hon inte behöver förhålla sig till sin make ekonomiskt.

– Vi har ju inte delad ekonomi, så jag gör ju lite vad jag vill med mina pengar, säger Pernilla i podden och fortsätter: 

– Jag tycker det är kul att bolla med honom och så där. Men jag menar, inredningen till det här hemmet var bestämt sedan innan. Köper jag något till hemmet frågar jag inte honom om lov. Utan jag bara kommer hem.

LÄS MERSå gör Pernilla Wahlgren och Christian Bauer med ekonomin: ”Mina pengar”

Pernilla Wahlgren och Christian Bauer efter första bröllopet i december.

Christian Bauer får ingenting av Hans Wahlgrens arv

Efter bröllopet i december signerade Pernilla och Christian ett äktenskapsförord i januari 2024, vilket innebär att bägge parter skyddar sina tillgångar om äktenskapet skulle gå i kras. 

Sedan dess har situationen dock förändrats, eftersom Pernillas pappa Hans Wahlgren gick bort efter en tids sjukdom. Det innebar att Hans arv skulle delas upp, vilket hade kunnat påverka Pernilla och Christians ekonomiska sits.

Men så är faktiskt inte fallet. Varför? Jo, äktenskapsförordet mellan Pernilla och Christian gör så att han inte har rätt till arvet ifall de skulle gå skilda vägar. 

LÄS MER:

Carolas kryptiska besked om framtiden: "Hemliga uppdrag"

Gunilla Persson avslöjar nästa steg med hemliga pojkvännen: "Kan bli ett..."