Christina Schollin visar upp okända sonen: ”Märklig känsla”

Christina Schollin och Hans Wahlgren fick fyra barn under sitt 61 år långa äktenskap. Nu visar Christina upp sonen som valt ett liv utanför rampljuset. 

Christina Schollin visar upp okända sonen

Redan som 19 åring träffade Christina Schollin sin stora kärlek i livet, skådespelaren Hans Wahlgren. De levde ett långt och lyckligt liv ihop och de var gifta i 61 år, innan Hans gick bort efter en tids sjukdom i maj 2024. 

– Vi var 19 år när vi träffades och bestämde oss på en gång för att vi skulle leva resten av våra liv tillsammans, har Christina Schollin sagt till Aftonbladet.

Tillsammans fick paret fyra barn: Peter Wahlgren, 61, Niclas Wahlgren, 59, Pernilla Wahlgren, 55, och Linus Wahlgren, 47, samt flera barnbarn. 

Christina Schollin, Peter Wahlgren, Niclas Wahlgren och Pernilla Wahlgren.

Okända sonen 

Eftersom både Hans och Christina var välkända skådespelare, föddes deras barn rakt in i rampljuset. Och barnen har valt att gå i sina föräldrars fotspår när det kommer till karriären, både Niclas, Pernilla och Linus är alla skådespelare eller artister. 

Men den äldsta sonen har valt att gå en helt annan väg i livet. Peter Wahlgren har tidigare jobbat på bank men efter 27 år sadlade han om och började jobba som brandman. 

– Han har blivit brandman. I 27 år så jobbade han på bank och så träffade han en 20 år yngre flicka som var från Borlänge. Han hade fått nog av banklivet, han flyttade upp till Dalarna, köpte en stor herrgård och fick sitt första barn vid 51 års ålder, berättade Christina Schollin när hon år 2019 gästade Skavlan.

Christinas hyllning till Peter 

Nyligen fyllde Peter 61 år och den stora dagen till ära valde Christina att publicera ett inlägg på Instagram tillägnat sin förstfödde son – hon passade även på att gratta Niclas som också fyllde år i dagarna. 

”Grattis Peter som fyller år idag och grattis Niklas som fyllde år 8 juli. Det är en märklig känsla när barnen är äldre än vad man själv känner sig! Ha ha ha ha ha, älskar er och är så lycklig över att ni vuxit upp till riktigt bra människor”

Och flera följare lägger märke till att mor och son är väldigt lika – äpplet faller sannerligen inte långt från trädet i familjen Wahlgren, men de vill också passa på att gratta sönerna. 

”Ni är lika fina så deså!”

”Han är mamma upp i dagen! Så otroligt lika ni är”

”Grattis Peter och Niklas men även till dig Christina som fick så fina "barn”

”Grattis! Också till att ha en sån underbar mamma!”

Christina Schollin, Hans Wahlgren och Niclas Wahlgren 1966.

Läs också: 

Pernilla Wahlgren lämnar Christian Bauer – efter orden från Theo Wahlgren: "Smörar"

Allsång på Skansen 2024: Programledare, datum och hela listan med artister