Badplatser i Uppsala – 10 platser att upptäcka

Här hittar du 10 badplatser att besöka i studentstaden Uppsala.

Badplatser i Uppsala

Uppsala, en stad rik på historia, kultur och utbildning, erbjuder inte bara historiska monument och bildande erfarenheter, utan också en mängd fantastiska badplatser för att svalka sig under sommarmånaderna.

Här är några av de bästa platserna att bada på i Uppsala.

1. Badplatser Uppsala – Fjällnora friluftsområde

Detta populära friluftsområde ligger bara en kort bilresa från centrala Uppsala och erbjuder en fantastisk sjö med flera badplatser. För barnfamiljer finns det en långgrund strand och flera lekplatser. För den äventyrliga finns det en klättervägg och flera hopptorn.

2. Badplatser Uppsala – Ekoln

Denna stora insjö är en del av Mälaren och ligger strax söder om Uppsala. Det finns flera bra badplatser runt sjön, inklusive Kungshamn-Morga naturreservat, som erbjuder både klippbad och sandstränder.

3. Badplatser Uppsala – Lyssnaängsbadet

Ett utmärkt alternativ för familjer med små barn, Lyssnaängsbadet har både en sandstrand och en gräsyta, samt en liten lekplats. Det ligger i närheten av centrala Uppsala, vilket gör det lätt att nå.

4. Badplatser Uppsala – Storvadsbadet

Storvadsbadet ligger vid Fyrisån norr om Uppsala och erbjuder både strand och klippor att bada från. Området är också populärt för kanot och kajak.

5. Badplatser Uppsala – Bredsand

Bredsand, beläget vid Mälaren, erbjuder en stor sandstrand, lekplats och gott om plats för picknick och solbad. Dessutom finns det en restaurang och kiosk i närheten, vilket gör det till ett praktiskt val för en dag vid vattnet.

6. Badplatser Uppsala – Gottsundabadet

Gottsundabadet ligger vid Mälaren i södra delen av Uppsala. Det har en lång sandstrand och en stor gräsmatta, vilket gör det till en utmärkt plats för picknick.

7. Badplatser Uppsala – Vårdsätrabadet

Vårdsätrabadet, beläget vid Långsjön, har en sandstrand och en stor gräsyta för solbad och spel. Det finns också en särskild del av sjön avsatt för hundar att bada.

8. Badplatser Uppsala – Hammarskogsbadet

Denna badplats ligger vid Trehörningen i Hammarskog. Det finns både en sandstrand och klippor att bada från. Området är också populärt för vandring.

9. Badplatser Uppsala – Sunnerstabadet

Detta är en liten men mysig badplats som ligger vid Fyrisån. Den har en liten sandstrand och är perfekt för en snabb svalka på en varm sommardag.

10. Badplatser Uppsala – Björklingebadet

Björklingebadet ligger vid Valloxen och har en lång sandstrand, en stor gräsyta och en lekplats. Det är ett perfekt alternativ för familjer med barn.

Läs mer: Badplatser i Stockholm – 10 fina platser för alla åldrar att bada på