Benjamin Wahlgrens video skapar chock
Benjamin Wahlgrens video skapar chock - Foto: Mickan Mörk/TT Fredrik Sandberg/TT

Följarna i chock efter Benjamin Ingrossos video

Benjamin Ingrosso är inte bara artist, utan har också en stark närvaro på sociala medier. Nu skapar en video som Benjamin publicerat chock och hysteri hos följarna, men även hos Pernilla Wahlgren.


Benjamin Ingrosso, 27, är en man med många strängar på sin lyra. Redan som barn var han i rampljuset, dels som Pernilla Wahlgrens son, men också som en fullfjädrad showartist som ställde upp i Lilla Melodifestivalen 2006. 

MISSA INTE: Benjamin Ingrosso avslöjar hemlighet med Bianca och Oliver: "Sjukt"

Benjamin vill inte synas i "Wahlgrens värld"

Det svenska folket har fått följa Benjamin under uppväxten, mycket tack vare hans medverkan i tv-programmet "Wahlgrens värld". 

När Pernilla Wahlgren gästade kändisfrisören Adam Lukacs Tiktok-kanal under sommaren 2024 berättade hon att Benjamin inte frivilligt ställer upp i programmet längre, utan ska han vara med ska det ske spontant. 

– Benjamin är lite svårövertalad, men sen när han väl är med då är han ju otrolig. Särskilt Benjamin vill inte att jag ska ringa och fråga om någon specifik inspelningsdag, utan det ska bara hända, sa Pernilla då. 

MISSA INTEPernilla Wahlgrens pinsamma miss under bröllopet: "Glömde helt..."

Pernilla och Benjamin sjunger på Allsång på Skansen 2007. Foto: Henrik Montgomery / TT
Foto: Christine Olsson /TT

Benjamin Ingrossos framgångar

I dag har Benjamin lämnat tiden i "Wahlgrens värld" bakom sig. Istället skapar han popmusik och turnerar med sin musik både i Sverige och Europa. I en intervju med Dagens Industri berättade Benjamin att han i framtiden vill bli Sveriges första manliga internationella popstjärna. 

– Det finns ju flera kvinnliga artister och grupper från Sverige som har slagit stort utomlands, som Abba med flera. Och även flera dj:s, min kusin Sebastian Ingrosso i Swedish House Mafia är ju en av dem. Men ingen svensk manlig soloartist. Jag kommer göra allt i min makt för att försöka fylla den luckan. Det har varit min dröm ända sedan jag var barn, sa han då till tidningen och fortsatte:

– Att sälja ut Madison Square Garden i New York vore fett. Jag tror verkligen att det är möjligt, men jag inser också att det är sjukt svårt att nå dit. Att som svensk artist ens tänka tanken är vågat. Men när jag sitter på ålderdomshemmet vill jag kunna säga till mig själv att jag gav allt för att nå min dröm.

MISSA INTEBianca Ingrossos avslöjande om Benjamins kärleksliv: ”Han är…”

Benjamin Ingrosso. Foto: Christine Olsson/TT
Benjamin lockar stora publiker. Foto: Mickan Mörk/TT

Följarna i Chock efter Benjamins video

Det blir ingen vila för Benjamin, som släpper albumet "Pink velvet theatre" 25 oktober 2024. 

– Jag har jobbat med ”Pink Velvet Theatre” i över två år och det här albumet är första kapitlet på en mycket längre historia. Har man varit på någon av mina konserter under det senaste året har man kunnat höra delar av den nya musiken, men det känns fantastiskt att äntligen kunna dela den med alla, säger Benjamin Ingrosso i ett pressmeddelande

I en video på Instagram delade han med sig av den glada nyheten, något som rörde upp en hel del känslor hos Benjamins följare.

Videon börjar med att Benjamin visar en låt från det nya albumet för mamma Pernilla, som sedan skäller på Benjamin för att den är dålig. 

– Du suger, hur vågar du spela upp den här låten för mig, Du är inte min son. Du skämmer ut vår familj, säger Pernilla till Benjamin i videon. 

"Dör av rysningar"

Det visar sig vara en mardröm, men när Benjamin vaknar står han istället framför en stor skärm med en tecknad råtta som säger att han måste visa att han är en riktig artist.

I kommentarsfältet är det många som uttrycker chock över videon, och många hyllar Benjamin för hans kreativitet.

"Dör av rysningar", skriver en person.

"Vänta? Det är det bästa jag har sett?", skriver en annan.

"Ingen gör promotion lika jävla genialiskt som du! GÅS-JÄVLA-HUD!!!", skriver en tredje person. 

En annan som tog ton i kommentarsfältet är Pernilla, som försäkrar sin son om att hon skådespelade i videon, och att hon egentligen älskar Benjamins musik. 

"Du vet att jag dör för dig och din musik ALLTID!!!!", skriver hon. 

LÄS MER: 

Laila Bagges ord till sonen – efter stora händelsen

Kändismannens vågade kommentar till Pernilla Wahlgren

Åsa Ingrosso lämnar – efter tuffa tiden: "Lever sitt egna liv"

/
/
stats