Benjamin, Bianca och Olivers nya företag Mino Market
Benjamin, Bianca och Olivers nya företag Mino Market - Foto: Instagram/@oliveringrosso, Instagram/@minomarket

Ingrosso-syskonens företag Mino – sanningen om namnet

Den 21 oktober lanseras Oliver, Bianca och Benjamin Ingrossos företag Mino Market i dagligvaruhandeln i hela Sverige. Här är betydelsen av namnet Mino.


Från och med den 21 oktober 2024 kommer hela Sverige kunna ta del av syskonen Ingrossos nya varumärke: "Mino Market". I företagets sortiment finns i startläget olika typer av torkad pasta och konserverade tomater, men kommer utökas med andra produkter. 

Under hösten har Oliver, Bianca och Benjamin Ingrosso hintat om projektet som är det största de gjort tillsammans. 

– Alltså det känns i magen som det största arvet, alltså när jag ligger där på min dödsbädd så kommer det verkligen vara såhär ”shit att vi kan ge vidare det här till vår familj”, sa Bianca i en video på Youtube. 

– Det här är verkligen ett hjärtligt passions projekt, som är långsiktigt och som verkligen ska föras vidare i familjen Ingrosso. 

Så kom syskonen på idén till Mino 

Att syskonen Ingrosso brinner för pasta och det italienska köket råder det ingen tvekan om. Och mycket av deras relation präglas av att samlas runt matbordet. Alla tre har drömt om att göra en business av sin passion till mat. 

– Bianca har alltid fått smaka av och kommit med input, Oliver lärt mig laga mat. Nu är cirkeln sluten, säger Benjamin till Elle

Syskonen har varit omgivna av italiensk mat sedan barnsben, med en italiensk pappa har pasta varit en stor del av kostcirkeln och idén till "Mino" grundar sig i den kärlek de känner för mat – men även att göra något tillsammans. 

– Vi har alltid pratat om det här, det har alltid legat där, vi har alltid varit runt det. Det är ju bara dumt att vi ska göra olika saker och konkurrera med varandra, säger Oliver.

Arvet till barnen 

Syskonen har stora visioner för företaget och menar att detta kommer leva vidare i flera generationer. 

– Tänk att våra barn ska få ta över det här! säger Bianca.

– Men de kommer såklart få börja från botten, stå på lagret, förtydligar Oliver.

– Theo kommer få jobba sig upp, han lagar fortfarande spaghetti med färdig köttfärssås! säger Benjamin och skrattar.

Vad betyder Mino? 

När det kommer till varumärkesnamnet "Mino" är det taget från den italienska versionen av namnet Benjamin: Benjamino. 

–  Han har haft den största drömmen sedan han var barn att han ville att man skulle kalla honom en italiensk pojke, säger Bianca till Vouge Scandinavia

Benjamin menar att han är halvitalienare men att han inte ser italiensk ut, och att storasyskonen har ett mer italienskt utseende. 

– Vi lurade honom att han var adopterad, säger Oliver till tidningen. 

De fortsätter berätta att Benjamin ringde upp deras pappa Emilio Ingrosso för att fråga om han var adopterad, men Emilio var distraherad av annat under samtalet och lyssnade inte helt på vad sonen sagt. Istället svarade han bara: "Ja, ja, till 100 procent", vilket fick Benjamin att i flera veckor tro att han var adopterad. 

 – Vår Nonno, vår farfar, som gick bort förra året, var den ende som kallade mig Benjamino, säger Benjamin. 

Vad kommer Mino sälja?  

Först ut från Mino blir åtta olika pastasorter, ett risottoris och fyra varianter av tomatkonserver. Alla tillverkade i Italien med fokus på autentiska smaker och hantverk. 

Produkterna finns tillgängliga på ICA i hela landet från och med den 21 oktober. 

Foto: Pressbild
/
/
/
stats