Åsa Ingrosso avslöjar läskiga operationen.
Åsa Ingrosso avslöjar läskiga operationen. - Foto: Stella Pictures Instagram/asa_ingrosso

Åsa Ingrosso avslöjar operationen: "Sanningen ska fram"

Åsa Ingrosso lever ett lyxigt liv med maken Emilio Ingrosso i Palma de Mallorca. Nu avslöjar Åsa en operation som hon ska genomföra.


Åsa Ingrosso, 49, och Emilio Ingrosso, 59, lever ett lyxigt liv på Mallorca, där de också driver restaurangkedjan La Perla, som finns både i Spanien och Sverige.

MISSA INTE: Åsa Ingrosso om tioåriga relationen med Emilio: Bara jobb

Emilio Ingrosso och Åsa Ingrossos restauranger

Paret startade kedjan 2015, och sedan dess har deras kulinariska resa fortsatt. De har bland annat startat restaurangerna Scarpetta, som är en mer avslappnad krog, och Omino, som de själva betraktar som en lillebror till succékedjan "La Perla"

På Åsa och Emilios hemsida berättar de att de drivs av en passion för matlagning och inredning.

"Längtan efter att skapa något nytt, att sätta tänderna i ett gammalt rum, att inreda vackert, att hitta på nya recept brinner alltid starkt hos oss båda. Vårt nyckelord är passion i allt vi gör.", skriver Emilio. 

Så började parets kärlekshistoria

Men innan Åsa och Emilio startade framgångsrika företag blev de faktiskt kära i varandra. Paret fick först kontakt på internet, eftersom Åsa hade planerat att öppna en skoaffär på Mallorca och letade efter en fabrik. En gemensam vän tipsade Åsa om att kontakta Emilio, som enligt vännen kunde hjälpa till.

Trots att anledningen till kontakten var affärsplaner, blossade det snabbt upp en romans mellan Åsa och Emilio. I ett samtal med Expressen har Åsa berättat om första mötet med kärleken Emilio. 

– När vi träffades var det bara "klick" Det var fint. Det kändes som att komma hem. Det gick inte att stå emot, det har varit otroligt passionerat sedan dag ett verkligen, och är fortfarande. 

2015 valde paret att gifta sig, och de blev officiellt både affärspartners och äkta makar.

MISSA INTE: Åsa Ingrosso öppnar upp om svåra tiden: “Tortyr”

Åsa Ingrosso och Emilio Ingrosso 2016. Foto: STELLA PICTURES

Åsa Ingrossos ögonskada

Åsa har en stark närvaro på sociala medier, där hon gärna delar med sig av både sitt offentliga och privata liv. Flera gånger har Åsa berättat att hon haft problem med sina ögon, eftersom hon har dålig syn.

Nyligen fick Åsa också en ögonskada under en ansiktsbehandling, vilket komplicerade situationen ytterligare. Hudterapeuten råkade nämligen riva upp Åsas hornhinna – något som ledde till ett besök på akuten.

"Jag går just nu med lapp för ena ögat. Jag gjorde en ansiktsbehandling i förrgår och dom lyckades då riva min hornhinna på höger öga. Vad är ens oddsen liksom?", skrev Åsa då på Instagram. 

Vid ett annat tillfälle berättade Åsa för sina följare att hon nästan är blind. Hennes syn har nämligen blivit ett stort problem i Åsas vardag, som exempelvis inte kan köra bil eller hålla koll på sina hundar som hon hade önskat.

"Jag är närsynt med -5,0 på båda ögonen. (Typ blind) Sen har jag blivit ålderssynt så det gjorde ju det hela mkt roligare. Sen har jag astigmatism och för två år sen blev jag även plötsligt dolt skelögd. Det sista gör mig på riktigt deprimerad.", berättade hon då. 

MISSA INTE: Allt om Maximilian Ibrahimovic: Flickvän, ålder och Zlatan

Åsa Ingrosso avslöjar operationen

Nu har synskadan blivit så passa allvarlig att Åsa tvingas till operation.

Instagram meddelar hon att hon varit hos en ögonspecialist, som konstaterat att Åsas dolda skelöghet är för kraftig för att prismaglas ska hjälpa. Enligt läkaren är det sista alternativet att operera ögonen. 

"Jag är på riktigt helt handikappad. Hon gick ut, kom tillbaka, gjorde fler tester, suckade igen och hämtade en tolk. ”Du måste operera dig!” Alltså, ni förstår inte lyckan i de orden. För det var just exakt det jag ville. Två utredningar (på samma ställe med samma personer) har jag gjort i Sverige, och de sa nej. Utan att ens göra hälften av de tester jag har gjort nu. Här sa de ja. Men. Proceduren här är en helt annan. Först ska jag byta hela linsen, vilket är en, idag, väldigt vanlig operation. Det sa de i Sverige att jag själv hade för elastiska och bra linser för att göra det. Laser bönade jag om, men då fanns det risk att skelögdheten skulle bli värre, och de vågade inte, helt enkelt.", skriver Åsa och fortsätter:

"Nu gör jag hela linsbytet här. (Idag ska jag mäta och droppa droppar och kolla att det är helt säkert.) Vilket då kommer att göra att jag kan se både på långt och på nära håll. Sen, efter en månad, gör jag en större operation på en timme där de ska spänna hela muskeln i höger öga. Jag kommer få ett litet ärr, men då ska detta dubbelseende vara ur världen. Riskerna, sa hon, är miniminimala. Men om sanningen ska fram så är detta lite läskigt. Ögonen, liksom. Men nu pallar jag verkligen inte med detta mer. Jag har huvudvärk, blir ofta illamående och har inte kört bil på 2 år, för det är bilar, ljus och sträck överallt. Jag hade varit en livsfara på vägen!"

LÄS MER:

Så går det för prinsessan Madeleines barn i svenska skolan

Kända popsångerskan är Perla Malmbergs mamma

Zlatan Ibrahimovics otäcka skada – se blodiga bilderna

/
stats