Allt du vill veta om nya programmet "Jagad"
Allt du vill veta om nya programmet "Jagad" - Foto: Max, STELLA Pictures/Robert Eklund

Allt om Jagad: Deltagare, programledare, premiär och det går det ut på

"Jagad" är Max nya storsatsning. Här är allt du vill veta om programmet!


Under våren 2025 är det premiär för en ny realityserie. Ett program som sätter deltagarnas list på prov när några av Sveriges mest älskvärda personligheter, sportlegendarer och artister ska försöka hålla sig gömda och på rymmen i tio dagar. Med hela Sverige som sin spelplan ska deltagarna lyckas överlista 12 professionella utredare i storsatsningen "Jagad". Här är allt du vill veta om programmet.

Vad går programmet Jagad ut på?

Realityserien "Jagad" är den nya storsatsningen där några av Sveriges mest omtyckta och kända tv-personligheter går under jorden för att undvika bli fångade av ett team av professionella utredare som många har en polisiär och militär bakgrund och som ägnat större delar av deras karriärer åt att jaga och spåra folk.

I serien ska åtta deltagare rymma i par, de blir släppta i Stockholm med hela Sverige som spelplats. Målet är att under tio dagar hålla sig gömda från spanarna med begränsade resurser. De tävlande får ta hjälp av medhjälpare som kan ge dem stöd och assistans under deras tid på flykt. 

Allt medan de professionella utredarna försöker få fatt i deltagarna. För att kunna spåra upp de tävlande använder de dig av en kombination av traditionella utredningsmetoder och den senaste tekniken. De kommer övervaka elektroniska spår: Mobiltelefoner, kontohändelser, övervakningskameror men de spanar även fysiskt för att hitta de flyende deltagarna. 

De par som blir hittade och fångade åker ut ur tävlingen medan de par som på dag tio tar sig till en viss slutpunkt på en bestämd tid har vunnit ”Jagad”. 

Vem är programledare för Jagad? 

Programledare för ”Jagad” är Robert Aschberg som bland annat är känd från program som: Insider, Expedition Robinson, Trolljägarna och Grannfejden.

Robert Aschberg är programledare för "Jagad". Foto: STELLA Pictures/Robert Eklund

Vilka deltagare är med i Jagad? 

De som tävlar mot varandra i "Jagad": Samir Badran och Viktor Frisk, Maria och Sara Montazami, Glenn Hysén och Hasse Brontén samt Anja Pärson och Filippa Rådin.

- Det ska bli ett så himla kul äventyr det här. Att gömma sig för Robert Aschbergsamtidigt som jag och Sara kommer få åka runt i Sverige tillsammans känns så kul. Robert är ju en gammal räv som jagat brottslingar så det kommer inte bli lätt men vi har våra idéer på hur vi ska lyckas hålla oss undan honom, säger Maria Montazami i ett pressmeddelande. 

Foto: Max

När har Jagad premiär? 

Inspelningarna av nya storsatsningen "Jagad" påbörjades i oktober 2024 och har premiär under våren 2025 på Max och Kanal 5. Programmet produceras av Meter TV. 

/
/
/
/
/
/
/
/
stats