Allt om Clara Herngren
Allt om Clara Herngren - Foto: STELLA Pictures/Patrik Österberg, STELLA Pictures/Jari Kantola

Allt om Clara Herngren: Barn, Mallorca, otroheten med Felix Herngren och Instagram

Här kan du läsa allt om tv-profilen Clara Herngren!


Clara Herngren ligger bakom flera stora svenska produktioner. Här kan du läsa mer om Clara och hennes liv. 

Clara Herngren ålder – hur gammal är hon? 

Clara Herngren föddes den 11 juni 1973, vilket innebär att hon fyllde 51 år under sommaren 2024. 

När hon fyllde 50 2023 år firades den stora födelsedagen på den spanska semesterön Mallorca. 

– Det var helt underbart! Det var en dagsfest som tog slut väldigt sent – i alla fall enligt mig som i ett avseende har varit en tant i hela mitt liv. Jag vaknar nämligen alltid väldigt tidigt och går också och lägger mig väldigt tidigt, berättade Clara Herngren för Aftonbladet strax efter festen. 

Clara Herngren uppväxt – var kommer hon ifrån? 

Clara Herngren är uppväxt i Stockholm, närmare bestämt i närförorten Solsidan, som är en del av som är en del av Saltsjöbaden i Nacka

Att Claras make Felix Herngren gjort en tv-serie och en film med namnet "Solsidan" är givetvis inte en slump. 

– Jag kommer ihåg när Felix sa: Det är ett så himla bra namn. ”Solsidan”! Jag bara: Ehh, serien behöver väl inte heta Solsidan? Jo, jo, sa han, det är precis det som den måste heta. Jag hade lite panik över det i början, men jag tror inte att någon har lidit av det, har Clara tidigare sagt till SvD

Vad jobbar Clara Herngren med? 

Clara Herngren har länge jobbat inom tv-branschen och har varit delaktig i flera stora produktioner, som både skådespelare, manusförfattare och projektledare

Däremot är hon utbildad till samtalsterapeut, enligt Femina. Och det var faktiskt under utbildningen som Clara Herngren kom på idén till SVT-serien "Bonusfamiljen", som hon gjorde tillsammans med svägerskan Moa Herngren. 

– Det var så himla intressant. Jag kände redan vid det fjärde paret att ”det här är för bra”. Jag har jobbat med tv i ett helt liv, och funderat över vad som är spännande drama, och här hade vi ju idén! Jag ringde min svägerska Moa som också är bonusförälder, men även författare. Det enda vi pratade om varenda gång vi träffades var bonusrelationer. Så jag sa ”ska inte vi göra en tv-serie om precis just det?”, har hon berättat för FeminaP

Premiär för "Länge leve bonusfamiljen". Foto: Pontus Lundahl/TT

Är Clara Herngren gift med Felix Herngren? 

Clara Herngren är gift med Felix Herngren sedan 2005. Men vägen till äktenskapet var inte helt lätt. När Clara Herngren och Felix Herngren lärde känna varandra genom jobbet var de båda två i andra relationer. Felix var gift och hade tre barn, medan Clara var förlovad och hade ett barn. 

De inledde en affär men blev efter ett tag påkomna.

– Alla var så besvikna på oss. Jag kände mig verkligen som världens vidrigaste människa, har Clara berättat för Femina.

När otroheten avslöjades hade både Clara och Felix extrema skuldkänslor, till den grad att de valde att separera. 

– Jag kan fortfarande inte riktigt prata om det utan att börja gråta, för jag har haft så jävla dåligt samvete, har Clara sagt till Femina.

De hittade dock tillbaka till varandra och den 7 juli 2024 firade paret 19 år som gifta. 

Har Clara Herngren barn? 

Clara Herngren har fyra barn varav tre ihop med Felix Herngren: Sonen Bill och döttrarna Iris och Lisa. Sonen Nils har hon från en tidigare relation. Hon är även bonusmamma till Felix Herngrens tre barn från en tidigare relation. 

Iris Herngren är skådespelerska och har bland annat medverkat i tv-serien och filmen "Solsidan", där hon spelar rollen som Wilma. Hon har även medverkat i filmen "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" samt Netflix-serien "Störst av allt"

Foto: STELLA Pictures/Peter Johansson

Bor Clara Herngren på Mallorca? 

Hösten 2022 bestämde Clara och Felix Herngren sig för att ta med familjen och lämna Sverige för att bosätta sig i Palma på Mallorca. 

Flytten grundar sig i en dröm om att bo utomlands en period, och sedan paret blev tillsammans för över 20 år sedan har drömmen levt. Men att det blev Mallorca var inte självklart. Hösten 2021 var Clara Herngren på tennisresa till Palma, och fick då upp ögonen för staden.

– Men jag sa ingenting till Felix, för jag kände att det var bättre om han kom på det själv. När vi åkte hit på nyår, och hade varit här i två dagar sa han ”men är det inte här vi ska bo då?”, berättade Clara till Femina

Vad heter Clara Herngren på Instagram?

På Instagram går Clara Herngren under användarnamnet @claraherngren

/
/
stats