Petra Medes nya jobb efter långa uppehållet
Petra Medes nya jobb efter långa uppehållet - Foto: Jessica Gow/TT

Det ska Petra Mede göra nu – efter långa uppehållet

Petra Mede har ett nytt spännande jobbprojekt på gång – efter långa uppehållet


Petra Mede, 54, är inte bara en av våra mest älskade programledare, hon är även komiker, skådespelare och före detta dansare med en utbildning på Balettakademien bakom sig. Hon har dessutom medverkat i flertalet tv-produktioner, däribland "Min historiske pojkvän", "Familjen Rysberg" och "Bonusfamiljen". 

Petra Mede tog 2021 över som programledare för underhållningsprogrammet "Let's dance" tillsammans med David Lindgren. Men efter bara två säsonger tvingades hon hoppa av uppdraget, detta på grund av hälsoproblem. 

Petra Mede och David Lindgren programledde "Let's dance" i två säsonger. Foto: COPYRIGHT STELLA PICTURES/Jari Kantola

Under våren 2024 var hon dock redo att stå framför kameran igen. För tredje gången fick hon det prestigefulla uppdraget att leda ”Eurovision song contest” tillsammans med Malin Åkerman i Malmö – och Mede överöstes med hyllningar från hela Europa. 

Foto: Jessica Gow/TT

 Petra Mede valde att skaffa barn själv

Petras förstfödde dotter Adeline fick hon tillsammans med dåvarande sambon Mattias Günther. Men Petra längtade efter ett lillasyskon till Adeline och bestämde sig därför för att försöka bli gravid, utan en man i sitt liv. Och en tid senare välkomnade hon dottern Paula

– I dag finns det så mycket teknisk hjälp att få och den har jag använt mig av. Det är givetvis ingen garanti för att bli gravid, men för mig gick det och nu, fyra månader in, börjar vi bli bekväma med varandra, Paula och jag. Och rent egoistiskt är mammauppgiften det bästa som hänt mig, att få ett tydligt syfte. Även om det skedde i grevens tid, berättade Petra till SvD under hösten 2022. 

Sedan Petra och Mattias avslutade sin relation har det varit tyst om kärlekslivet från programledaren. När Aftonbladet i samband med ”Eurovision” bad Petra att sätta betyg på kärlekslivet, svarade hon: 

– Ja, det var ju nån som frågade och då sa jag fyra, så då får jag väl säga det igen då. Jag sa nog det till Expressen, men jag kanske ska vara ännu mer ärlig med dig, då så kanske tre plus bara. Det finns mycket kärlek i mitt liv, men jag är singel.

Petra var gravid under inspelningarna av "Let's dance" 2022. Foto: STELLA Pictures/Patrik Österberg

Petra Medes nya jobb  

Efter Petras sjukdomsbesked och avhopp i "Let's dance" är det många som har saknat att se henne frekvent i tv-rutan. Men nu behöver hennes fans inte sakna henne lika mycket. Nyligen avslöjade hon nämligen att hon tillsammans med komikern Anna Granath släpper Petra en poddcast!

Podden heter ”Nu tar vi det jävligt lugnt” och beskrivningen lyder: 

"Petra Mede och Anna Granath har länge sökt sin kreativa frihet. (Nu äntligen slår klockorna för dem, om än på ett annat sätt än för Hemingway.) I podden gör de precis vad som faller dem in. Dikter, samtal, övningar, gäster, krönikor, tillsägelser, komplimanger, smaskande, erkännanden, anmärkningar, sånger, improvisationer, undergångar, pånyttfödelser…..Sluta läs nu."

Första avsnittet släpptes onsdagen den 9 oktober och kommer släppas varje onsdag framöver, så roligt! 

/
stats