Prinsessan Sofias hemlighet under graviditeten.
Prinsessan Sofias hemlighet under graviditeten. - Foto: Patrik C Österberg/ Charlotte Brunzell/STELLA Pictures

Prinsessan Sofias hemlighet under graviditeten

Det var i september 2024 som prinsessan Sofia och prins Carl Philip gick ut med att de väntar sitt fjärde barn. Nu avslöjas hemligheten som Sofia har under graviditeten.


För en månad sedan gick hovet ut med den glada nyheten på Instagram

"DD.KK.HH. Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia har den stora glädjen att meddela att Prinsessan väntar parets fjärde barn. Prinsessan Sofia mår bra och nedkomsten beräknas till februari 2025.", skrev hovet och fortsatte:

"Under hösten väntas inga förändringar i Prinsessan Sofias officiella program."

MISSA INTEStora utseendeförändringen – så såg Chris O'Neill ut förut

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip gifte sig 

Prinsessan Sofia pekades ut som prins Carl Philips flickvän redan 2010, efter att de träffats på en middag med gemensamma vänner. 

I en intervju med TT 2015 berättade paret vad de tyckte om varandra när de först träffades. 

– Jag börjar. Det finns en hel lista. Det första som jag uppmärksammade med Carl Philip var att han hade en enormt ödmjuk blick. Allt eftersom jag lärde känna Carl Philip upptäckte jag att han var otroligt jordnära, väldigt klok och väldigt ödmjuk, sa prinsessan Sofia då innan Carl Philip tog över:

–  Först och främst för att hon var så vacker – hennes ögon... Men också att hon är en fantastisk person: fötterna på jorden och ett härligt sätt att vara. Det finns så mycket bra att säga – hon är en härligt spännande person.

Paret gifte sig sedan 2015. 

MISSA INTE: Prins Daniels sanslösa förmögenhet – så mycket tjänar han

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip gifte sig 2015. Foto: Anders Wiklund/TT
Foto: Pontus Lundahl/TT
Prinsessan Sofia 2013. Foto: Maja Suslin / TT

Prinsessan Sofias hemlighet

Sedan prinsparet sa ja till varandra 2015 har de fått tre barn. 2016 föddes deras första barn, Alexander. Ett år senare kom parets andra barn, Gabriel.

År 2021 föddes den tredje sonen, Julian. Prinsessan Sofia och prins Carl Philip väntar nu sitt fjärde barn. När nyheten kom ut i september 2024 hade Sofia varit gravid i fyra månader.

Många reagerade då på att Sofia lyckats dölja graviditeten så väl under de första fyra månaderna, vilket Hänt först rapporterade om. Enligt hovexperten Herman Lindquist, är hemlighetsmakeriet vanligt inom kungahuset. Förra graviditeten höll Sofia nämligen sin graviditet hemlig i hela sex av nio månader.

Trots att graviditeten inte längre är en hemlighet, har Sofia sett till att ha på sig kläder som döljer magen. När hon väljer att visa upp lyckan återstår att se!

LÄS MER:

Prins Carl Philip om svårigheterna – ärliga orden: ”Har hjälpt mig”

Camilla Läckberg återförenad med dottern – efter splittringen

Prinsessan Madeleine visar privata stunden med dottern

/
/
/
stats