1988 gifte sig Björn Skifs med sin Pernilla
1988 gifte sig Björn Skifs med sin Pernilla - Foto: Marc Femenia, Fredrik Sandberg /TT

Björn Skifs äktenskapsförord med hustrun Pernilla

Björn Skifs och hustrun Pernilla har varit gifta sedan 1988, och skrev vid tiden ett äktenskapsförord. 2011 uppdaterades handlingen. Det får Pernilla vid en eventuell skilsmässa!


Björn Skifs, 77, är en av Sveriges kändaste artister. Genom sin långa karriär har han berikat det svenska folket med hits som ”Michelangelo”, ”Det blir alltid värre framåt natten” och ”Härligt, härligt men farligt, farligt”. Hans framgångar har även nått utanför Sveriges gränser, främst med  låten ”Hooked on a Feeling”. 

Björn Skifs öppnar Eurovision song contest. Foto: Jessica Gow/TT 

Björn Skifs om att gå i pension 

Björn har uppnått enormt stora framgångar och har stått på scenen i över 60 år. Men trots att han passerat pensionsålder för ett bra tag sedan, har han inga planer på att lägga av just nu. 

– Inga direkt planer på det men det är klart att man har börjat fundera på det, hur länge man ska hålla på och hur länge de vill ha en, berättade han till Hänt 2023. 

Om han vill lägga ner helt eller bara trappa ner på arbetet, vet han dock inte. 

– Så långt har det inte gått i tankarna utan det är funderingar på om det inte skulle vara tid att framförallt trappa ner, sa han till sajten. 

Foto: Marc Femenia

Björn Skifs om ålderskillnaden med Pernilla 

Trots att Björn är en av landets mest kända artister så har han under alla sina år i rampljuset hållit sitt privatliv ganska privat. I nästan 40 år har Björn Skifs varit tillsammans med Pernilla Skifs, 59, och paret har två barn tillsammans.

När artisten gästade Carina Bergfeldts talkshow på SVT 2022 berättade han om relationen med hustrun: 

– Henne, med stort h, det är ju det. Hon är ju liksom, det låter som en klyscha, men hon är mitt allt. Sen att hon fortfarande är skitsnygg, det gör ingenting, sa Björn Skifs i programmet. 

Han fortsätter berätta om vad Pernilla betyder för honom och den stora ålderskillnaden som råder mellan paret, Pernilla var 21 och Björn 39 när de träffades. 

– Det ökar bara, hon betyder mer och mer för mig. Det är också skönt att veta, för jag är så pass mycket äldre än Pernilla är. 18 år skiljer det oss emellan och det är skönt att veta då att hon är ung och pigg och rask då när jag verkligen börjar... sagga, berättar han. 

– Jag tror att hon skulle vilja ha lite mer äventyr och jävlar anamma, att jag hittar på saker som jag gjorde en gång i tiden. Saker och överraskningar, jag tror att hon saknar lite spirit.

Pernilla och Björn Skifs gifte sig 1988. Foto: Janerik Henriksson/TT

Det får Pernilla vid eventuell skilsmässa  

Björn och Pernilla gifte sig 1988 och har stått vid varandras sida sedan dess. Vid tiden för bröllopet upprättades ett äktenskapsförord, där det framgick att deras egendomar skulle vara enskilda vid en skilsmässa. 

Men att ha varit gifta i 23 år valde paret att år 2011 att omförhandla äktenskapsförordet, något Expressen rapporterat om. 

I deras nya äktenskapsförord, framgår det att fastigheter, bilar, bankmedel och lösöre ska delas lika vid en eventuell separation. Däremot skulle inte Pernilla Skifs få någon avkastning från Björn Skifs aktiebolag ”Björn Skifs Musikproduktion”, som under åren dragit in mångmiljonbelopp. 

/
stats