Allt du vill veta om Simon Superti!
Allt du vill veta om Simon Superti! - Foto: Christine Olsson/TT, Jessica Gow

Allt om Simon Superti: Ålder, flickvän, Grammis och tiden i fängelse

Här kan du läsa mer om producenten och artisten Simon Superti!


Producenten Simon Superti slog igenom under namnet Prodotto di Superti, då som producent till flera svenska rappare som Adel, Z.E och Dani M. Idag är han soloartist och hösten 2024 är han aktuell i ”Så mycket bättre”

Simon Superti ålder – hur gammal är han?

Simon Linus Victor Superti föddes den 12 december 1987. Det innebär att han fyller 37 år i december 2024, och år 2025 fyller Simon Superti 38 år.

Kommer Sinom Superti från Uppsala? 

Simon Superti är född i Gottsunda i Uppsala, men är idag bosatt i Stockholm. 

Simon Superti slog igenom som producent. Foto: Jessica Gow

Har Simon Superti flickvän eller fru?

Simon Superti var tidigare tillsammans med artisten och modellen Amanda Winberg, som slog igenom i "Idol" 2015. I en intervju med Hänt berättade Amanda att hon och Simon blev kära direkt. Men det var inte musiken som förde dem samman. 

– Vi båda håller ju på med musik och jobbar med det, så vi har fått den frågan ganska mycket om vi träffades på den vägen. Men vi träffades egentligen bara genom gemensamma vänner och gemensamma sammanhang typ, berättade Amanda för Hänt 2020. 

Amanda och Simon syntes på röda mattan ihop flera gånger, men de senaste åren har de inte fotograferats tillsammans och 2022 bekräftade Simon för Nöjesguiden att förhållandet tagit slut. 

– Jag hade dragit mig fett länge för att säga något om mitt förhållande i och med att folk kanske vet vem hon är också. Jag vill inte på något sätt kasta skit på henne eller vårt förhållande, men det ju är jag som är kreativ. Jag släpper ut vad jag känner. När jag kom till raden om att balansera känslor på sin spets, då fanns det ingen återvändo. Jag var tvungen att göra låten, berättade Simon i intervjun 2022. 

Men om Simon har hittat kärleken på nytt är däremot oklart. 

Simon Superti och Amanda Winnberg träffades genom gemensamma vänner. Foto: Adam Ihse/TT

Har Simon Superti suttit i fängelse?

Simon Superti har blivit dömd flera gånger, och alla brott han dömts är narkotikabrott eftersom han blivit påkommen med att röka cannabis. Men bara en gång har han dömts till fängelse. 

Den 11 september 2010 stoppade polisen en bil där Simon Superti åkte i. När polisen sökte igenom bilen hittade de två haschkakor som sammanlagt vägde 979 gram. Hashkakorna skulle Superti transportera från Uppsala till Gävle. För detta skulle han på 5 000 kronor. Simon Superti erkände sin inblandning och dömdes därmed till 11 månaders fängelse. 

Av de 11 månader han dömdes till satt han i fängelse i 7 av dessa innan han blev villkorligt frigiven. 

– När jag satt inne var det såklart många hårda människor där, men dom lyssnade inte på gangsterrap. Inte dom vuxna, som suttit i tio år. Dom lyssnade på Amanda Jensen för att det fanns på bokbussen. Jag lyssnade på Veronica Maggio och Kent därinne. Och jag insåg nyligen att min vision med musiken är att jag vill få vuxna män att gråta. Jag försöker göra musik för dom som fortfarande har hjärta, berättade han till Nöjesguiden

Simon Superti hits – vilka låtar har han gjort?

Simon Superti har producerat många kända svenska låtar. Hits som han varit med och skapat är bland annat "Allt e mitt" med Z.E, "Skina" med Adel, "Vet att du hör" med ODZ och "F.A.M.E" med Dani M.

Som producent går Simon under artistnamnet Prodotto di Superti. 

2023 testade han sina vingar som soloartist och har släppt albumet "Hemlisar" och singlarna "Förlåt" samt "Blod svett & tårar". 

Foto: Pontus Lundahl/TT

Har Simon Superti vunnit en Grammis?

År 2019 vann Simon Superti en grammis i kategorin Årets producent.

Foto: Christine Olsson/TT

Ska Simon Superti vara med i Så mycket bättre 2024? 

Under våren 2024 avslöjades det att Simon Superti är en av artisterna i "Så mycket bättre" 2024! Under sommaren spelades programmet in på Gotland och hade premiär fredagen den 4 oktober på TV4. 

Läs mer om artisterna i årets säsong här: 

Allt om Per Persson: Ålder, partner, barn och Perssons pack

Allt om Peo Thyrén: Fru, barn, ålder och Noice

Allt om Andreas Lundstedt: Hiv, partner, ålder och Alcazar

Allt om Dregen: Ålder, partner, band och det betyder hans namn

Allt om Arja Saijonmaa: Ålder, längd, partner och Så mycket bättre

Seinabo Sey: Ålder, lägenhet, partner, syskon och Så mycket bätttre

Alba August: Mamma, pappa, pojkvän, barn och relationen med Björn Gustafsson

Allt om Louise Lennartsson: Ålder, pojkvän, Estraden och Så mycket bättre

Har Simon Superti Instagram?

På Instagram heter Simon Superti: @prodottodisuperti

/
stats