Elin Härkönen om relationen med Paolo Roberto idag
Elin Härkönen om relationen med Paolo Roberto idag - Foto: Claudio Bresciani/TT, Youtube

Elin Härkönen om relationen med Paolo Roberto efter skandalen

År 2020 bröt Elin Härkönen upp med Paolo Roberto i samband med att han erkänt sexköp. Nu berättar hon om tiden efter uppbrottet i ”Nemo möter en vän”.


År 2020 greps Paolo Roberto, 55, misstänkt för sexköp under en polisrazzia på en lägenhetsbordell i centrala Stockholm. Paolo erkände snabbt brottet och strax därefter intervjuades han i TV4 av Jenny Strömstedt. 

– Jag har en sån grej i livet, att när det går bra för mig – jag har aldrig mått så bra, aldrig varit så lycklig, livet blommar – då hittar jag alltid något sätt att förstöra det, berättade han och fortsatte: 

– Det har varit olika typer; det har varit våld, väldigt mycket våld, och den här gången lyckades jag hitta det som jag tycker egentligen är det smutsigaste som finns. För att på något sätt döva det här hålet som finns hos i mig.

I samband med sexköpsskandalen valde Paolos dåvarande flickvän, träningsprofilen Elin Härkönen, 30, att lämna relationen. 

”Jag vägrar associera mig med människor som har en skadlig kvinnosyn och som vägrar lära sig av sina misstag”, skrev hon i ett inlägg på Instagram då.

Elin Härkönen om uppbrottet från Paolo  

Nu, drygt fyra år senare, berättar Elin om tiden efter skandalen och uppbrottet i Nemo Hedéns podcast ”Nemo möter en vän”.  

– Han skulle hämta mig efter jobbet. Men han kom inte, berättar hon i avsnittet. 

Tiden som följde beskriver hon som hemsk. 

– Nu kan jag ju prata om det men fy vad hemskt det var. Jag mådde så dåligt. Jag kan säga att det är nog en av de mörkaste perioderna i mitt liv för att bara några månader tidigare så förlorade jag min pappa i plötsligt hjärtstopp och sen hände det här. Jag var verkligen på botten.

– Det var väldigt, väldigt tufft och jag var väldigt skör. Han ångrade sig och ville så klart att vi skulle vara vi, men det ville inte jag, säger hon. 

Relationen efter skandalen 

Trots att Paolo bad om att det skulle fortsätta vara dem, var beslutet att lämna självklart för Elin. 

– Samtidigt var jag så här, hur ska man sluta älska någon från en dag till en annan? Det var det som var så jobbigt. För det blev ju så uppmärksammat och halva svenska folket typ hatade på mig: Hur kan du fortsätta umgås med honom och andra halvan: Hur kan du lämna honom? Men det var egentligen ingen som visste vad som var sanning. Det var ingen som visste om jag fortfarande var med honom eller om jag lämnade honom för jag gick inte ut och sa något, säger Elin.

Vidare berättar hon att de försökte ha en kompisrelation under några månader, men Paolo ville att de skulle bli ett par igen. 

– Till slut så insåg jag att vi är bättre om vi kapar helt. 

– Jag tror att i ett förhållande så behöver man ha tillit och kärlek och respekt. Och tilliten och respekten var ju borta så det dödade kärleken. Hur skulle jag kunna lita på den personen igen?

Polo Roberto intervjuades av Jenny Strömstedt i TV4. Foto: TV4

Nya relationen 

Tillslut gick Elin vidare och träffade i slutet av 2020 boxaren Anthony Yigit när de båda medverkade i ”Elitstyrkans hemligheter”. 2023 förlovade sig paret, men senare samma år valde de att gå skilda vägar. 

Antony Yigit och Elin Härkönen gick skilda vägar 2023. Foto: 
/
stats