Så här gör du ugnspannkaka
Recept
Ugnspannkaka, 4 portioner, 40 minuter.
Ingredienser:
3 ägg
8 dl mjölk
1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl
1 pkt bacon (valfritt)
Till servering:
lingonsylt
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 225°
2. Strimla baconet direkt ner i en stor ugnssäker form eller liten långpanna. Ställ in i ugnen i cirka 5 minuter
3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät och klimpfri smet.
4. Häll smeten över baconet i pannan.
5. Ställ in formen i ugnen och grädda i 25-30 minuter.
6. Servera med lingonsylt och keso.
Källa: Mitt kök
Har du tips på hur man gör god ugnspannkaka? Diskutera i vårt forum här
Bildkälla: Angela Kotsell / Alamy/ Stella pictures