Så här gör du ugnspannkaka

Recept


Ugnspannkaka, 4 portioner, 40 minuter.

Ingredienser:
3 ägg
8 dl mjölk
1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl
1 pkt bacon (valfritt)

Till servering:
lingonsylt

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 225° 

2.  Strimla baconet direkt ner i en stor ugnssäker form eller liten långpanna. Ställ in i ugnen i cirka 5 minuter

3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät och klimpfri smet.

4. Häll smeten över baconet i pannan. 

5. Ställ in formen i ugnen och grädda i 25-30 minuter.

6. Servera med lingonsylt och keso.

Källa: Mitt kök

Har du tips på hur man gör god ugnspannkaka? Diskutera i vårt forum här


Bildkälla: Angela Kotsell / Alamy/ Stella pictures




/
stats