Desiré Inglander och Armand Duplantis förlovade sig i oktober 2024.
Desiré Inglander och Armand Duplantis förlovade sig i oktober 2024. - Foto: Mauro Toccaceli / Alamy, Jonas Ekströmer/TT

Sanningen om Desiré Inglanders familj – enorma förmögenheten

Nyligen kom beskedet att Desiré Inglander och Armand Duplantis har förlovat sig. Nu avslöjas sanningen om hennes familj.


På senare år har influencer och modellen Desiré Inglander, 23, slagit igenom stort på sociala medier. I skrivande stund har hon över 710 000 följare på Instagram och intresset för Desiré har ökat markant senaste månaderna. 

– På sex månader har hennes följare ökat med 219 procent. Det är sinnessjukt mycket, säger Camilla Gervide, i Nyheter24 podcasten "Sanning och konsekvens", med hänvisning till sajten Socialblade. 

Mondo tog världsrekord under OS i Paris 2024. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Mondos frieri till Desiré 

En stor anledning till hennes enorma framgång är till stor del på grund av uppståndelsen kring hennes pojkvän, stavhopparen Armand "Mondo" Duplantis, 24. 

Paret syns ofta tillsammans på diverse friidrottstävlingar och på sociala medier. 2022 syntes de bland annat i tv-soffan i Bianca Ingrossos egna talkshow, "Bianca". Där fick paret frågan om vad de har för framtidsplaner, och Mondo svarade att han både vill gifta sig och skaffa barn med Desiré. 

– Jag vill gifta mig, jag vill ha barn. Jag vill ha allting, sa han då och vände sig till sin flickvän som log glatt åt svaret.

Två år senare gjorde Duplantis slag i saken, i oktober 2024 kom nämligen beskedet att Mondo friat till Desiré på en strand i Hamptons utanför New York, under en fotografering för magasinet Vouge Scandinavia. 

– Jag är fortfarande i chock. Jag är en riktig kontrollmänniska, det är nästan omöjligt att överraska mig, sa Desiré till tidningen efteråt. 

Hela frieriet dokumenterades av Vouge. 

Så mycket kostar förlovningsringen  

Familjeliv har tidigare rapporterat om frieriet och främst om den extravaganta ringen. Smyckesexperten Carolina Tüür, har nämligen uppskattat priset på ringen som är specialtillverkad av en juvelerare i Antwerpen, till någonstans mellan 1,3 till 1,4 miljoner kronor. 

– Det tänker jag om den är köpt här hemma i Sverige. Hos en ”fancy” juvelerare i Antwerpen kan den säkert kosta ännu mer, säger hon till Expressen

Sanningen om Desirés familj – sanslösa förmögenheten 

Det är alltså en riktig dyrgrip Desiré har på vänsterfingret. Men lyx och flärd verkar vara något Desiré är van vid, hon kommer nämligen från en väldigt framgångsrik familj. 

Hon växte upp i Stockholm tillsammans med sina bröder André Inglander, född 1994, David Inglander, född 1997, hennes mamma Charlotte Inglander och hennes pappa Mikael Inglander. 

Och det är inte enbart Desiré som är igenkänd i familjen, hennes pappa Mikael är nämligen vd för den statligt ägda banken SBAB, sedan 2022. Dessförinnan var han tillförordnad vd i sex månader och har varit verksam inom koncernen sedan 2014.

Hans roll i företaget är inte av för hackor, och inte lönen heller. Enligt uppgifter från Nyheter24 hade Mikael Inglanders en lön på hela 6,2 miljoner kronor under 2023. Delat på årets tolv månader gav det honom en genomsnittlig månadslön på omkring 515 000 kronor. Det var inte dåligt! 

Mikael Inglander. Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT
/
/
stats