Här bor Christina Schollin nu
Här bor Christina Schollin nu - Foto: Youtube, Fredrik Sandberg /TT

Christina Schollins liv som änka – nu har hon flyttat

Christina Schollin förlorade sin livspartner i maj 2024. Sedan dess har hon tagit sig an en ny teaterroll och flytta från Det stora röda huset.


Efter 67 år blev Christina Schollin, 86, av med sin livspartner. Det var den 10 maj 2024 som Hans Wahlgren lämnade jordelivet efter en tids kamp mot cancer. 

– Vi var 19 år när vi träffades och bestämde oss på en gång för att vi skulle leva resten av våra liv tillsammans, har Christina Schollin sagt till Aftonbladet.

Makarna Wahlgren hade semesterhuset ”Casa Angel” i Nerja, Spanien, där de under många somrar njöt av sin lediga tid. Men i samband med att Hans blev sjuk bestämde sig paret för att sälja huset. 

”Här har vi under 24 års tid haft det underbart tillsammans Hans och jag. Det är en epok som är över men jag minns hur mycket roligt vi har haft här i vårt älskade Nerja. Minnena lever för evigt.”, skrev Christina på Instagram efter försäljningen.  

Christina Schollin flyttade till annat hus

När paret befann sig i Sverige bodde de i det stora röda huset i Norra Lagnö, huset som Hans och Christina köpte när de var unga. Men efter Hans bortgång flyttade Christina dock från det stora huset. För Hänt har hon tidigare berättat att hon nu bor i ett annat hus på samma tomt. 

– Jag bor i lilla röda huset, som ligger på samma tomt, säger Christina som syftar på ett gästhus som finns på gården.

Finner tröst i teatern  

Sedan Christina förlorade sin livskamrat har hon funnit tröst hos familjen och sina vänner, men även i att hålla sig sysselsatt. Skådespelerskan är nämligen aktuell i teaterföreställningen ”Fanny och Alexander” på Teater Galeasen, och till Aftonbladet uttrycker hon hur föreställningen var hennes räddning i sorgen: 

– Jag vet inte, men jag kan säga att ”Fanny och Alexander” var min räddning i och med att min man Hans gick bort den tionde maj. Under en lång sjukdomsperiod levde jag i en bubbla där min enda uppgift var att se till att han mådde så bra som möjligt så länge som möjligt och att han skulle få livskvalitet in i det sista, och det fick han. Hans var klar i huvudet hela tiden och var medveten om vad som skulle hända och han var nöjd med sitt liv och tacksam över det vi fick tillsammans och alla våra barn och barnbarn.

– Men det är så smärtsamt att den man har levt ihop med sedan vi båda var 19 år, vi fick 67 år tillsammans, plötsligt försvinner.

Christina Schollin bor på hotell 

I samband med att föreställningen hade premiär den 1 oktober avslöjade Christina Schollin också att hon lämnat Norra Lagnö. Hon har nämligen flyttat in på Hotell Skeppsholmen.

”Jag tar en morgonpromenad varje dag på Skeppsholmen där jag checkat in på Hotell Skeppsholmen Jag har gångavstånd till Teater Galeasen där jag spelar Fanny och Alexander fyra kvällar i veckan. För mig känns det fantastiskt att kunna koncentrera mig på mina föreställningar som kräver att jag ska vara i toppform och utvilad och kunna presentera fullt ut.”, skriver Christina på Instagram. 

Flytten verkar alltså bero på att hon ska ha nära till teatern och slippa lägga massa tid på pendlandet mellan Skeppsholmen där teater Galeasen ligger, och Norra Lagnö. 

Pernillas ord om Christinas sorg  

I "Wahlgren och Wistam" berättar Pernilla Wahlgren om hennes mammas nya liv som änka. 

– Hon bor ju på Hotell Skeppsholmen, där hon har det så bra. Så tar hon sin rollator ibland och går över bron till Grand Hotell och så tar hon sig en välbehövlig massage och ligger i spat där och ara njuter. Jag tycker det är härligt, 86 år. 

Pernilla förklarar att Christina funnit tröst och distraktion i föreställningen. 

– Tack vare det jobbet hon fick med "Fanny och Alexander" har kunnat hitta något annat att tänka på. En uppgift, att ha ett jobb att gå till, att ha en ensemble, att ha kollegor att prata och skratta med, tror jag har varit väldigt, väldigt behövligt efter pappas bortgång. Det är sån otrolig omställning och sorg. Då har hon något annat att tänka på. 

Sofia Wistam påpekar även att det kanske är skönt för Christina att bo på hotell för att få distans till hemmet Christina delat med sin livspartner i så många år, så man slipper gå i samma banor. 

– Precis, det blir något helt nytt och då påminns man inte hela tiden. Sen förstår jag att tomheten drabbar henne ofta ändå. 

Christina Schollin och Sofia Wistam på Kristallen 2024. Foto: STELLA Pictures

MISSA INTE: 

Hans Wahlgrens uppmuntran till Christina innan bortgången

Nicola Perrelli har inte träffat sonen Alessio på 7 år

Laila Bagge avslöjar: Därför bor Kit inte med Niclas Wahlgren

/
/
stats