Helena Bergström om första mötet med Colin Nutley: "Hoppade på och kysste honom i en hiss"

Helena Bergström och Colin Nutley har varit ett par i över 30 år och har idag två vuxna barn tillsammans. Nu öppnar Helena upp om hur paret först träffades.

Helena Bergström, 59, är en av våra mest folkkära skådespelare och regissörer. Sin stora skådespelardebut hade hon i tv-komedin "Hem, ljuva hem" 1978, och sedan dess har vi fått följa henne genom flertalet välkända filmer, serier och TV-program. 

Framför allt associeras Helena kanske med de filmer som hennes make Colin Nutley, 79, regisserat, som hon många gånger medverkat i. Bland de mest välkända är dundersuccén "Änglagård" från 1992, där hon spelade rollen som Fanny Zander.

Så träffades Helena Bergström och Colin Nutley: "Kysste honom i en hiss"

Tidigare i veckan gästade Helena Bergström "Hellenius hörna", tv-programmet där David Hellenius bjuder in kända gäster för samtal. Där berättar Helena om hur hon och maken Colin Nutley träffades – för över 30 år sedan under inspelningen av "Black Jack". Colin var då regissör för filmen, medan Helena var en av skådespelarna i den.  

Helena berättar att hon tidigt hade en stor beundran för Colin, men betonar att det till en början endast var för hans arbete som regissör. Hon delar även med sig av minnen från inspelningstiden, då hon flera gånger i veckan brukade ringa sin kompis för att prata om hur fantastisk Colin var. Kompisen påstod då att Helena var kär i honom, något som hon förnekade in i det sista: 

– Det fanns ju inte att jag skulle vara kär i honom, men när hon sa det så insåg jag att "ja, jag kanske är det", säger Helena Bergström och fortsätter: 

– Men det fanns väl någon typ av samspel. Det var ju inte bara jag. Så då hoppade jag på och kysste honom där i en hiss. Och så sa jag "I think I'm in love with you". 

Som svar lämnade Colin Nutley hissen. Men det hela ordnade upp sig så småningom och resten är historia, som man brukar säga. 

Helena Bergström om åldersskillnaden: "Gett mig trygghet att själv kunna åldras"

I en intervju med Aftonbladet från 2022, öppnar Helena Bergström upp om den stora åldersskillnaden mellan henne och maken. Hon berättar bland annat att det var många som inte trodde att de skulle hålla ihop när det väl begav sig, på grund av att Colin är 20 år äldre än henne. Men idag menar hon att åldersskillnaden snarare är parets styrka. 

– Det skiljer tjugo år mellan oss. Vi pratar jättemycket ålder nu när vi har blivit äldre. Jag är 57 medan han är 77. Men Colin är extremt vital och det är alltid han som studsar upp på morgonen och är igång. Men det kanske finns en kraft i att jag är yngre och att det också håller honom ung. 

– Åldersskillnaden har också gett mig en trygghet i att själv kunna åldras. Det kanske beror på att jag inte har någon press hemifrån och därför inte känner någon stress över det.