Felix Herngrens varma ord om Solsidan-kollegan Rebecka Teper efter hennes bortgång.
Felix Herngrens varma ord om Solsidan-kollegan Rebecka Teper efter hennes bortgång. - Foto: Foto: Christine Olsson/TT och Stella Pictures.

Felix Herngrens ord efter Solsidan-skådespelaren Rebecka Tepers bortgång: "Svårt att förstå"

Rebecka Teper har avlidit efter en tids sjukdom. För Aftonbladet berättar Felix Herngren om sorgen efter Solsidan-kollegans bortgång.


Skådespelaren Rebecka Teper, dotter till skådespelaren Basia Frydman, inledde sin karriär på filmduken i folkkära tv-serierna Rederiet och Skärgårdsdoktorn. Teper har även setts i bland annat Hundtricket och Bonusfamiljen, men kanske är hon mest känd för sin roll som Mickaela "Mickan" Schillers, spelas av Josephine Bornebusch, bästa kompis Lussan i tv-serien Solsidan.

Solsidan-Lussan Rebecka Teper blev 50 år gammal

Rebecka Teper gick bort i april 2023 efter en tids sjukdom. Familjen bekräftade dödsfallet i ett meddelande till Aftonbladet.

Felix Herngren om Rebecka Tepers bortgång

Inspelningen av den åttonde säsongen av succéserien Solsidan har nyligen påbörjats och redan i vintras meddelade Rebecka att hon inte kommer kunna delta på inspelningarna av den nya säsongen. Efter hennes bortgång berättar serieskaparen och kollegan Felix Herngren om beskedet.

"Trots hennes spetsiga tunga hade Rebecka en ständigt inneboende värme, som smittade av sig i scenen, och på oss alla i teamet. Vi hoppades att Rebecka skulle kunna vara med även denna säsong, men vi fick besked av henne i vintras att hon inte skulle klara av det", skriver han i ett meddelande till Aftonbladet.

Läs mer: Då gör Solsidan comeback i tv-rutan

Han passar även på att hylla Rebecka Teper.

"Jag fick den fruktansvärt sorgliga nyheten att Rebecka gått bort för några dagar sen och jag har fortfarande svårt att förstå att hon lämnat oss. Hon var alltid en solstråle och så fantastiskt rolig och rapp i tanke och replik. Hon ville alltid vässa repliker ett snäpp extra och det är precis sånt som lyfter en komediserie till höjderna", skriver Felix han till tidningen.

Rebecka Teper var gift med författaren Carl-Johan Vallgren. Hon blev 50 år gammal.

Foto: Gunnar Seijbold - STOCKHOLM 990326Filminspelning av "Ett litet rött paket" med Rebecka Englund och Fanny Risberg.Foto: Gunnar Seijbold code 1024COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN
/
/
/
/
stats