Liamoo och Dotter är två av de artister som tävlar i Melodifestivalen 2024.
Liamoo och Dotter är två av de artister som tävlar i Melodifestivalen 2024. - Foto: Foto: Claudio Bresciani/TT, Henrik Montgomery/TT

De tävlar i Melodifestivalen 2024

Melodifestivalen 2024 närmar sig med stormsteg och nyligen stod det klart att årets deltävlingar hålls i Göteborg, Malmö, Växjö, Eskilstuna och Karlstad. Nu avslöjar Aftonbladet vilka vi kan förvänta oss se i nästa års Melodifestival.


Melodifestivalen 2024 närmar sig med stormsteg och frågan om vilka artister som ska delta är alltid en lika brännande nyhet. Nu kan Aftonbladet avslöja de fyra första namnen på vilka som kommer stå på scen och tävla om den åtråvärda platsen i Eurovision Song Contest.

De tävlar i Melodifestivalen 2024

Aftonbladet har lyckats bekräfta fyra namn som är klara för nästa års Melodifestival, och det är ingen överraskning att det är kända namn som är med och tävlar även detta år.

Lasse Stefanz

Först ut är Lasse Stefanz, Sveriges största dansband. Med Olle Jönsson i spetsen kommer bandet att bygga vidare på sin tidigare erfarenhet från Melodifestivalen 2011. Då tävlade de med låten "En blick och nånting händer", men åkte ut i andra chansen. Nu väntar deras chans till revansch.

Smash into Pieces

Rockgruppen Smash into Pieces gör en snabb återkomst efter sin succé i förra årets tävling. Med låten "Six feet under" slutade de inte bara på tredje plats, utan har också fått över 19 miljoner lyssningar på Spotify. Det är enkelt att förstå varför de har fått ett ja inför nästa år.

Dotter

Dotter, eller Johanna Jansson som hon egentligen heter, kommer också tillbaka. Hon har redan tävlat tre gånger och är en riktig Mello-veteran. Det här året kommer hon att tävla med en låt på engelska, vilket många anser vara en smart strategi.

Liamoo

Slutligen har vi Liamoo, som vann "Idol" 2016. Han har redan tävlat tre gånger i Melodifestivalen och återvänder nu en fjärde gång. Med låtar som "Last breath", "Hold you" och "Bluffin" i sitt CV, är det spännande att se vad han kommer med härnäst.

SVT väntas presentera det fullständiga startfältet i slutet av november eller början av december. Med den första deltävlingen planerad till lördag den 3 februari 2024, finns det mycket att se fram emot.

/
stats