Lasse Holm och hustrun Kerstin Holm har hållit ihop i över 50 år.
Lasse Holm och hustrun Kerstin Holm har hållit ihop i över 50 år. - Foto: Foto: Pontus Lundahl/TT, TV4

Allt om Lasse Holm: Fru, barn, sjukdom, låtar och så mycket tjänar han

Sångaren Lasse Holm har haft en lång och framstående karriär. Med över sju decennier på jorden har han verkligen satt sin prägel på den svenska musikscenen. I höst ser vi honom i TV4:s "Så mycket bättre". Är du nyfiken på att veta mer om honom? Läs då vidare!


Lasse Holm ålder – hur gammal är han?

Lasse Holm är född den 9 december 1943, vilket innebär att han fyller 81 år 2024. 

Har Lasse Holm fru – hur träffade han Kerstin?

Lasse Holm har levt ihop med sin Kerstin Holm i över 50 år, paret gifte sig 1973. Hon är född 1950, vilket alltså innebär att hon är sju år yngre än Lasse. Kerstin Holm jobbar som sjuksköterska. 

Lasse Holm träffade hustrun för första gången bara två år innan de gifte sig. Det var under en utekväll 1971, på Stockholmskrogen Bolaget. Musikproducenten var ute tillsammans med Lasse Berghagen och fick plötsligt syn på Kerstin. 

– Jag fick världens wow-upplevelse och frågade om vi skulle dansa, men Kerstin svarade att bandet slutade att spela för en timme sedan… Och när jag frågade lite fånigt om hon ville följa med hem och titta på Berghagens etsningar tackade hon nej. Hon jobbade som sjuksköterska och skulle hem och stryka sin rock, har Lasse tidigare sagt till Allas.

Men tillslut lyckades Lasse Holm knipa Kerstins telefonnummer och resten är historia. I samma intervju berättar han hur de håller liv i relationen efter så många år ihop. 

– Jag brukar säga respekt, humor och delade intressen. Det ser jag som tre stora och framgångsrika nycklar. Det är viktigt att ha en bra kommunikation och att skratta mycket tillsammans. Vi gillar båda att bland annat spela golf, resa, jogga och åka skidor. Kerstin är också ett jättebra bollplank och stöttar mig i mitt arbete. Vi delar idéer och tankar i olika projekt, vilket är jättekul.

Foto: Stig-Åke Jönsson / TT - MALMÖ 2008-02-26 Carola Häggkvist firar 25-årsjubileum som artist på Palladium i Malmö där hon slog igenom med "Främling" 1983. Bilden: Lasse och Kerstin Holm.Foto Stig-Åke Jönsson / SCANPIX / Kod 70040

Har Lasse Holm barn? 

Lasse Holm och Kerstin Holm har två barn tillsammans: Dottern Paula Holm Pedersen, född 1974, och sonen Peter Holm, född 1977. På senare år har familjen även utökats med flera barnbarn: AlvaClaraVilmar och Eszter

– Det är väldigt kul, underbart. De är 10, 13, 19 och 21. Bor i Danmark och Sverige, sa Lasse i en intervju med Hänt 2022. 

Foto: GRANLUND PICTURES - Stockholm 2019-11-22 Musikalen Snövit på Göta Lejon. På bilden Lasse Holm och fru Kerstin med Ester och Vilmar COPYRIGHT STELLA PICTURES

Lasse Holms karriär – vilka låtar har han gjort? 

Lasse Holm började sin karriär redan på 1960-talet och har sedan dess varit en del av flera musikgrupper, inklusive Streaplers och Lasse Holm & Walkers. Men det är kanske framför allt som soloartist och låtskrivare han har gjort sig ett namn. 

Lasse är inte bara varit en framstående sångare, utan även en skicklig låtskrivare och producent. Han har deltagit i Melodifestivalen flera gånger, både som artist och låtskrivare, och har till och med vunnit tävlingen. Med hits som "Canneloni Macaroni" och "Boogaloo" har han skapat låtar som många svenskar känner till och älskar. 

Ett urval av låtar han skrivit är: 

  • Tommy tycker om mej – Carola 
  • Främling – Carola
  • Eloise – Arvingarna 
  • Papaya Coconut – Kikki Danielsson 
  • God morgon – Chips 

Alla låtar Lasse Holm har skrivit hittar du här

Foto: Pontus Lundahl/TT - STOCKHOLM, SVERIGE 20231122Carola Häggkvist och låtskrivaren och kompositören Lasse Holm som skrivit Carolas låt ” Främling”, vid premiären av filmen ’’CAROLAFESTEN – 40 år sedan Främling’’ som är filmatiseringen av jubileumskonserten på Avici Arena.Foto: Pontus Lundahl / TT / Kod 10050

Lasse Holms sjukdom – har artros

För 25 år sedan diagnostiserades Lasse Holm med artros, en vanlig ledåkomma som kan påverka rörlighet och livskvalitet. Han fick då välja mellan operation eller träning, varav han valde träning. Tack vare kontinuerlig träning kan Lasse idag både jogga och spela golf, något som han uttryckte stor tacksamhet för när han gästade Nyhetsmorgon i december 2022.

— Jag får nypa mig i armen, med tanke på vad professorn sa till mig för 25 år sedan. Det hade jag inte trott. Jag är så lycklig varje morgon, det är en sådan gåva, säger Lasse i programmet.

Så mycket tjänar Lasse Holm

Lasse Holm driver bolaget ”Lars Holm Musikproduktion Aktiebolag” som under 2023 omsatte 1 146 000 kronor, samtidigt hade bolaget tillgångar på över 16 200 000 kronor. Omsättningen under 2022 landade på hisnande 9 848 000 kronor. 

Enligt uppgifter från Skatteverket som Familjeliv tagit del av, hade Lasse Holm en fastställd förvärvsinkomst på 694 400 kronor under 2022, och utslaget på årets tolv månader ger det en lön på omkring 57 000 i månaden. Han hade även ett överskott av kapital på 103 007 kronor det året.

Var Lasse Holm med i "Så mycket bättre" 2023

Lasse Holm var en av artisterna som medverkade i 2023:s säsong av TV4:s "Så mycket bättre". 

"Så mycket bättre" 2023 hade premiär 28 oktober på TV4 och TV4 Play och man kan fortfarande se alla säsongens avsnitt där. 

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Så Mycket Bättre (@samycketbattre)

Källa: Instagram/@samycketbattre 

Ska Lasse Holm sommarprata i P1?

Lasse Holm har fått den stora äran att sommarprata i ”Sommar i P1” 2024. Det är dock inte hans första gång att vara sommarvärd i det populära radioprogrammet. Det har gått 38 år sedan artisten, låtskrivaren och Diggiloo-mannen Lasse Holm gjorde sitt första Sommar i P1.

Till Sveriges Radio har han sagt att nu när han fyllar 80 kan han kosta på sig att berätta mer om sitt privatliv. 

Lasse Holms sommarprat sänds den 14 juli i Sveriges Radio P1 klockan 13.00 eller streamas i SR-appen från klockan 07.00. 

Foto: Mattias Ahlm - Sommar i P1Lasse Holm, sommarvärd 2024P1 Sveriges RadioFoto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Har Lasse Holm Instagram? 

Ja, på Instagram heter Lasse Holm: @lasse_349

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Diggiloo (@diggiloo)

/
/
stats